«Το πρόγραμμα της Ελλάδας ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους»

Ντάισελμπλουμ: Έχουμε ακόμη δουλειά


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18:35
07/07/2014
«Το πρόγραμμα της Ελλάδας ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους»
3
loading

Ο πρόεδρος της ευρωομάδας, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Eurogroup δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξέλλες πως, «το πρόγραμμα της Ελλάδας ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους και έχουμε ακόμη δουλειά».

O κ. Ντάισελμπλουμ υπενθύμισε ότι, πριν από λίγες ημέρες η ομάδα εργασίας του Eurogroup (euroworking group) άναψε το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης του Μαΐου, ύψους 1 δισ. ευρώ, βάσει της αξιολόγησης της τρόικα.

«Δεν είναι η τελευταία δόση του προγράμματος» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρόσθεσε: «Έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους».

Εξάλλου, σχετικά με το ζήτημα της ευελιξίας των κανόνων δημοσιονομικής σταθερότητας, ο Γ. Ντάισελμπλουμ σχολίασε ότι υπάρχει, ήδη, επαρκής ευελιξία, τόσο από προληπτικής, όσο και από διορθωτικής πλευράς.

Ο ίδιος τόνισε ότι, οι χώρες οι οποίες κινούνται εντός των κριτηρίων του Συμφώνου, έχουν μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας και υπενθύμισε ότι τα τελευταία χρόνια δόθηκε σε αρκετά κράτη-μέλη μεγαλύτερη πίστωση χρόνου για να διορθώσουν τυχόν ανισορροπίες.

Συνεχίζοντας, ο Γ. Ντάισελμπλουμ, σημείωσε ότι τα κράτη-μέλη μπορούν να εξαγοράσουν περισσότερο χρόνο, μόνο αν υλοποιούν οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στον κρατικό προϋπολογισμό.

«Θέλουμε να δούμε τις μεταρρυθμίσεις να υλοποιούνται, όχι να μένουν μόνο στις υποσχέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αρμόδια να αξιολογήσει την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Stanislav Staniskyj

  Δηλαδή έρχεται η χαριστική βολή οσονούπω.... Terminated!

 2. avatar Thanatos

  ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ.....
  ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΣΕΤΕ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ........
  ΛΑΤΡΕΜΕΝΕ ΓΟΥΡΟΥΝΟΤΡΟΦΕ

 3. avatar bill

  Τα φτιάξαμε όλα εντάξει? μα ποιοι είμαστε ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει