Σε πέντε δόσεις η πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας

Νέος πονοκέφαλος για τους φορολογούμενους


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:51
12/06/2014
Σε πέντε δόσεις η πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας
loading

Κίνδυνος τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων να αποπληρωθούν σε πέντε αντί για έξι μηνιαίες δόσεις προέκυψε ξαφνικά λόγω των καθυστερήσεων στην ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την εκκαθάριση των φόρων ακινήτων.

Αν και η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ αλλά και του συμπληρωματικού φόρου έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 18 Ιουνίου ώστε να αποσταλούν με e-mail τα εκκαθαριστικά και να αρχίσει η πληρωμή των φόρων από τον Ιούλιο σε έξι μηνιαίες δόσεις αυτό φαίνεται πως δεν είναι δυνατόν. Μάλιστα, είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο η καθυστέρηση αυτή να οδηγήσει τους φορολογούμενους στο να απολέσουν τη δόση του Ιουλίου και ο φόρος να αρχίσει να καταβάλλεται από τον Αύγουστο. Έτσι, οι προβλεπόμενες από το νόμο έξι δόσεις καταβολής του ΕΝΦΙΑ θα γίνουν πέντε δυσχεραίνοντας επιπρόσθετα τους φορολογουμένους. Ο νέος φόρος που επιβάλλεται χωρίς αφορολόγητο όριο σχεδόν σε όλα τα ακίνητα θα μπορεί να καταβληθεί και εφάπαξ με έκπτωση 1,5%.

Σημειώνεται πως ο ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα ανεξάρτητα αν πρόκειται για κτίσματα (σπίτια, καταστήματα κ.λπ.) ή για εδαφικές επιφάνειες (οικόπεδα, χωράφια, βοσκοτόπια κ.λπ.) εντός ή εκτός σχεδίου. Ο νέος φόρος επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες που έχουν δικαιώματα επί των ακινήτων είτε είναι φυσικά είτε είναι νομικά πρόσωπα (εταιρείες κ.λπ.). Φορολογούνται όλα τα δικαιώματα επί των ακινήτων, όπως είναι η πλήρης κυριότητα, η επικαρπία, η ψιλή κυριότητα, το δικαίωμα οίκησης κ.λπ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει