Η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών εξέτασε περιπτώσεις μετοχών εταιρειών, οι οποίες εμπίπτουν στις διατάξεις του Κανονισμού του περί διαγραφής. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε τη διαγραφή των μετοχών των πέντε εταιριών, οι οποίες τελούν σε αναστολή διαπραγμάτευσης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών.

Πρόκειται για τις εταιρείες: Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Α.Ε, Τηλέτυπος Α.Ε, Αλφα Γκρίσιν, Πήγασος Εκδοτική και Χατζηκρανιώτη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ως ημερομηνία αφαίρεσης όλων των μετοχών των προαναφερόμενων εταιριών από τα συστήματα διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ορίζεται η Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020.

Αλλαγή στη σύνθεση του Γενικού Δείκτη

Εν τω μεταξύ, το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε την τακτική εξαμηνιαία αναθεώρηση της σύνθεσης των δεικτών της Αγοράς Μετοχών. Στη σύνθεση του Γενικού Δείκτη προστέθηκαν οι μετοχές της Entersoft και της Centic, ενώ αφαιρούνται οι τίτλοι της Κλουκίνας-Λάππας και της Μοτοδυναμικής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.