«Δεν μπορεί να είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα ένα πρωτογενές πλεόνασμα που στηρίζεται αποκλειστικά σε πολιτικές λιτότητας και εξοντωτικής φορολόγησης», τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε ομιλία του για την επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, «χρειάζεται άμεσα ώθηση στην ανάπτυξη, με γενναίες πολιτικές για τη στήριξη των προσπαθειών του ιδιωτικού τομέα». «Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα μετέωρη, ανάμεσα στο χθες και στο αύριο. Ανάμεσα στα ερείπια ενός σαθρού μοντέλου ανάπτυξης που κατέρρευσε με πάταγο και στα θεμέλια ενός νέου, βιώσιμου υποδείγματος», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα οφείλει σήμερα να διαπραγματευθεί με όπλο την ενισχυμένη αξιοπιστία που της δίνουν οι θετικές επιδόσεις στο δημοσιονομικό επίπεδο. Οφείλει να αντιμετωπίσει τους δανειστές της με το κεφάλι ψηλά, όχι όμως ως «καμικάζι» της ευρωζώνης, αλλά ως μια χώρα που πάλεψε σκληρά για να διασφαλίσει τη θέση και το μέλλον της στο κοινό νόμισμα. Ως μια χώρα της οποίας οι πολίτες, ακόμα και στις πιο σκοτεινές μέρες της κρίσης, δεν έπαψαν ποτέ να πιστεύουν ότι η θέση τους είναι εντός και όχι εκτός της ενωμένης Ευρώπης».

Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε, επίσης, πως «όλες οι ελπίδες ανάκαμψης στηρίζονται στην ανάδειξη ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος, με κινητήριο δύναμη την παραγωγή, την εξωστρέφεια, τις επενδύσεις».

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για τη σωτηρία και την ενίσχυση του Επιμελητηριακού Θεσμού», κατέληξε.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ομιλία του κ. Μίχαλου.