Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξήθηκαν κατά 669 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις τον Ιούλιο

Στα 19,7 δισ. ευρώ η αξία των δανείων που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς αναστολής δόσεων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14:00
27/08/2020
Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξήθηκαν κατά 669 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις τον Ιούλιο
9
loading

Κατά 669 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τον Ιούλιο οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι αύξησης κατά 50 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ τα δάνεια που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς προσωρινής αναστολής καταβολής δόσεων λογω κορονοιού ανέρχεται σε 19,762 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών μέχρι το τέλος Ιουλίου, το συνολικό υπόλοιπο των δανείων που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς προσωρινής αναστολής καταβολής δόσεων αφορά σε στεγαστικά δάνεια ύψους 8,694 δισ. ευρώ, δάνεια προς ΜΧΕ ύψους 7,892 δισ. ευρώ, καταναλωτικά δάνεια 1,733 δισ ευρώ, δάνεια προς ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις 1.439 δισ. ευρώ και λοιπά δάνεια προς νοικοκυριά 3 εκατ. ευρώ.

Πάντως τον Ιούλιο ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της εγχώριας οικονομίας αυξήθηκε σε 8,2% από 6,0% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 3,192 δισ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 3,713 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τη γενική κυβέρνηση, τον Ιούλιο του 2020, ήταν θετική κατά 2,052 δισ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 3,354 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε σε 1,5% από 0,4% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 1,140 δισ. ευρώ,έναντι θετικής καθαρής ροής 359 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Στο σκέλος των καταθέσεων αύξηση κατά 3,322 δισ. ευρώ παρουσίασαν τον Ιούλιο του 2020 οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι αύξησης κατά 448 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 9,5% από 8,4% τον προηγούμενο μήνα. Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά περίπου 2,6 δισ. ευρώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar ΤαραΤατα

  Οσαν τα μαθηματικα της Υπουργου ...
  Ποιοι ομως, τα μαζευουν ? Οεοοο ?

  1. avatar ΟΙ ΧΟΥΝΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ .

   ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤαραΤατα !

 2. avatar Μστ

  Άμα σε κάνουν καταθλιπτικό, ούτε πας διακοπές, ούτε βγαίνεις να φας και να διασκεδάσεις, οπότε αποταμιεύεις...δεν είναι τυχαίο από την αρχή του κορονοιού, αυξάνονται κάθε μήνα οι καταθέσεις...λογικό, οπότε κερδισμένες από το κορονοιό και οι τράπεζες, μετά το κλάδο τον τροφίμων, των σούπερ μάρκετ, των φαρμακοβιομηχανιών, του ηλεκτρονικού εμπορίου, της τεχνολογίας και του διαδικτύου.!!

  1. avatar Ουστ ρε

   Πετα μια μολοτοφ να σου φυγει η καταθλιψη.

  2. avatar ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΟΣΟΦΕ……

   ΤΗΣ 🙌 ΑΝΟΙΚΤΗΣ 🙌 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 🍕 .

 3. avatar Για να αυξηθούν οι καταθέσεις τοσο πολύ..

  Φαινεται οτι θα γυρισαν πισω τα δύο «έντιμα» κομματα τα δανεια των 550 εκατ. Ευρω που ειχαν αρπαξει απο τις Ελληνικές τράπεζες. ..!

 4. avatar Χαρήκαμε

  που έγινε πάλι ο Σταικούρας διοικητής και ό,τι είχαμε τα καταθέσαμε, δηλαδή τ....ς .

 5. avatar Navara

  Τι άλλη [...] θα μας πείτε

 6. avatar Λογικό και αναμενόμενο

  Αυτό

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει