Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η δίωρη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών.

«Πάμε να τα βρούμε, παρά να τα σπάσουμε», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, λέγοντας πως τα στελέχη του ΔΝΤ , της ΕΕ και της ΕΚΤ ήλθαν στην Αθήνα με το αναθεωρημένο κείμενο του Μνημονίου και όλα τα θέματα τέθηκαν εξ αρχής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Στόχος είναι να κλείσουμε την Κυριακή. Θα δουλεύουμε νυχθημερόν. Ο χρόνος μας πιέζει και τους δύο. Δεν έχουμε μόνον εμείς να χάσουμε, έχουν να χάσουν και εκείνοι», τόνισε.

Για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα, ο παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι αυτό θα διανεμηθεί μετά τις 23 Απριλίου και την οριστικοποίηση των στοιχείων από τη Eurostat. «Θα γίνει πριν από τις ευρωεκλογές», τόνισε.

Ξεκαθάρισε δε πως οι συζητήσεις δεν αφορούν στα δημοσιονομικά, καθώς η τρόικα αποδέχεται ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2014, αλλά στα διαρθρωτικά ζητήματα όπως οι μεταρρυθμίσεις που έχει προτείνει ο ΟΟΣΑ.

Ο ίδιος είπε πως στη σημερινή συνάντηση εξετάσθηκε το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά όχι το θέμα των stress tests που έχει αποσυρθεί από τις συζητήσεις.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως οι απολύσεις στο Δημόσιο το 2015 και οι αλλαγές στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων αποτελούν «κόκκινες γραμμές» για την Κυβέρνηση.