Δεν θα προχωρήσει στη χορήγηση παράτασης για τους κλειδαρίθμους το υπουργείο Οικονομικών , καθώς η μη έγκαιρη προμήθεια του κλειδαρίθμου δεν οδηγεί στην επιβολή προστίμων.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε πως δεν χρειάζεται παράταση για την προμήθεια των κωδίκων καθώς η καθυστερημένη προσέλευση στις εφορίες δεν συνοδεύεται από πρόστιμο.

Για όσους δεν προμηθευτούν κλειδάριθμο από τις εφορίες μέχρι και σήμερα το μεσημέρι και θα το πράξουν από την επόμενη εβδομάδα ισχύουν τα εξής:

1) Θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για κλειδάριθμο μέσα από το Τaxisnet (https://www1.gsis.gr/registration/chooseRegistrationType.htm).

2) Θα πρέπει να προσδιορίζουν όνομα χρήστη(username) και προσωπικό κωδικό.

3) Θα πρέπει αυτοπροσώπως η με εξουσιοδότηση (ειδικού πληρεξούσιου) να παραλάβουν τον κλειδάριθμο όπου θα τον χρησιμοποιήσουν για να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους σε οποιαδήποτε εφορία στο τμήμα του μητρώο.

4) Για να το κάνουν θα πρέπει να θυμούνται το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό. Η ενεργοποίηση λογαριασμού γίνεται σε ειδική φόρμα (https://www1.gsis.gr/registration/registration-flow.htm?_flowExecutionKey=_c099E9187-BFBF-B6A7-317F-9D0D9E486317_k68A0BA3A-3345-7BB1-4C50-9523254DBCBA) και στο πλαίσιο της διαδικασίας το σύστημα θα ζητήσει από τους φορολογουμένους να αλλάξουν κωδικό εισόδου.