Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) αναμένεται να παρατείνει σήμερα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τα μέτρα παροχής οικονομικών κινήτρων προκειμένου να διευκολύνει τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, η τράπεζα θα χρηματοδοτήσει μεγάλες κυβερνητικές δαπάνες για την καταπολέμηση της βαθιάς οικονομικής κρίσης, που προκάλεσε η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Με τις κινήσεις αυτές, η BOJ ευθυγραμμίζεται με την πρακτική των κεντρικών τραπεζών άλλων χωρών, που έχουν διαθέσει πρωτοφανή νομισματική στήριξη, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Περισσότεροι από 1 εκατ. Αυστραλοί κατέβασαν εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών

Εν τω μεταξύ περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Αυστραλοί έσπευσαν να κατεβάσουν την εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τόσο το ιατρικό προσωπικό, όσο και τις πολιτειακές κυβερνήσεις να ιχνηλατούν τις επαφές των ασθενών της Covid-19, καθώς η αποδοχή του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον αυξάνεται μετά τους χειρισμούς του κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Αυστραλία έχει καταγραφεί ως μία από τις πιο επιτυχημένες χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, καταγράφοντας μόλις 83 θανάτους και 6.700 περιστατικά μόλυνσης, καθώς έκλεισε τα σύνορά της και εφάρμοσε περιορισμούς στις μετακινήσεις, αλλά και πολιτική παραμονής στο σπίτι.

Με την εφαρμογή των μέτρων, η Αυστραλία επέτυχε τη μείωση του ρυθμού των μολύνσεων σήμερα περίπου στο 1% από 25% το Μάρτιο.