Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς το κραχ της τιμής του αμερικανικού αργού και τα απαισιόδοξα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου τρόμαξαν τους επενδυτές για το πόσο διάστημα μπορεί να είναι αισθητές οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία από την πανδημία του κορονοϊού.

Οι μετοχές των BP, Royal Dutch Shell και Total σημείωσαν πτώση μεταξύ 3% και 4%, οδηγώντας τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 σε απώλειες κατά 1,1% στις 10:02 ώρα Ελλάδας. Σε πτωτική τροχιά κινούνταν και οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Όλοι οι βασικοί ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν πτώση μία ημέρα αφού η τιμή του αμερικανικού αργού βυθίστηκε κάτω από το μηδέν για πρώτη φορά στην Ιστορία.