Πρώτη δύναμη με ποσοστό 32% αναδείχθηκε η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων, που πρόσκειται στη ΝΔ, στις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος που έγιναν χθες, Κυριακή.

Με καταμετρημένα 93 από τα 94 εκλογικά τμήματα, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ΠΑΣΚΟ-Σ με 24%. Η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ σημείωσε μεγάλη πτώση 12 μονάδων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Στην τρίτη θέση η Ανεξάρτητη κίνηση οικονομολόγων με 12%.

Η παράταξη που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΣΥΝΑΡΟΕ, με 8% βρέθηκε στην πέμπτη θέση.

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΙ.Ο. κ. Πελοπίδας Καλλίρης, με καταμετρημένα 93 από τα 94 εκλογικά τμήματα δήλωσε ότι: «Οι Οικονομολόγοι ψήφισαν προοπτική και σταθερότητα.

Η ξεκάθαρη πρωτιά της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων – της παράταξης, που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία – στις χθεσινές εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, δείχνει ότι οι οικονομολόγοι, φοροτεχνικοί, λογιστές, ορκωτοί ελεγκτές, στελέχη επιχειρήσεων και γενικά οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα επέλεξαν τη ΔΗΚΙΟ στην πρώτη θέση, αναγνωρίζοντας το έργο της τα τελευταία έτη στη διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Μέσα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, η ΔΗΚΙΟ διατήρησε – εκτός από την πρώτη θέση – σχεδόν ανέπαφα τα ποσοστά της. Ταυτόχρονα, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε μονοψήφιο ποσοστό, μένοντας στην πέμπτη θέση, δείχνοντας ότι η πρότασή του δεν πείθει. Να σημειωθεί και η σημαντική πτώση της ΠΑΣΚΟ, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, κατά 10 και πλέον μονάδες.

Η ψήφος αυτή είναι επιπλέον ψήφος εμπιστοσύνης στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, που ήδη εφαρμόζει η κυβέρνηση Σαμαρά, είναι ψήφος εμπιστοσύνης από όλους και σε όλους όσοι αντιστέκονται στον εύκολο λαϊκισμό της πλειοδοσίας και έχουν επιλέξει το δύσκολο δρόμο της προσπάθειας και των επίπονων αλλαγών.

Η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει το έργο της, τόσο στηρίζοντας τους οικονομολόγους – μέλη του Επιμελητηρίου με τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, όσο και ενισχύοντας το ρόλο της ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας».