Η τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού ανακοινώθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και ΕπενδύσεωνΆδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Μεταγενέστερα χωρίς κυρώσεις αλλά στο σύνολό του θα καταβληθεί το δώρο του Πάσχα 2020, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας την τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης σημείωσε -μεταξύ άλλων- στη δική του τοποθέτηση: «Ως έκτακτο μέτρο, δίνουμε τη δυνατότητα υπαγωγής των εργαζομένων στο καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι γίνονται δικαιούχοι του ποσού των 800 ευρώ, μαζί με όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα».

Και διευκρίνισε: «Μπορούν οι επιχειρήσεις να θέσουν μέχρι και όλους τους εργαζόμενους στο καθεστώς αυτό, αλλά «το μέτρο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί για ένα μήνα, με δυνατότητα παράτασης εάν δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό». Όπως διευκρίνισε «το μέτρο αυτό είναι έκτακτο».

«Για το διάστημα που η επιχείρηση κάνει χρήση του μέτρου αυτού, η απόλυση είναι άκυρη», εξήγησε ο κ. Βρούτσης.

Και συνέχισε: «Ο εργοδότης υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό συμβάσεων εργασίας, με το ίδιο καθεστώς». Ο εργαζόμενος, για να λάβει την οικονομική ενίσχυση, θα πρέπει να δηλώσει ηλεκτρονικά ότι έχει ανασταλεί η σύμβασή του, επισήμανε.

«Δικαιούχοι της ενίσχυσης των 800 ευρώ, είναι και όσοι έμειναν χωρίς εργασία από 1/3», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Τέλος, σημείωσε: «Το δώρο του Πάσχα, για να δώσουμε οξυγόνο στις επιχειρήσεις, του προσφέρουμε τη δυνατότητα να καταβάλουν το δώρο στο σύνολό του το καλοκαίρι, μαζί με το επίδομα αδείας».