Μητσοτάκης για κορονοϊό: Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό, θα έλθουν νέοι περιορισμοί

Αναστέλλονται όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις - «Στο επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται»


ΕΛΛΑΔΑ
17:08
17/03/2020
Μητσοτάκης για κορονοϊό: Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό, θα έλθουν νέοι περιορισμοί
145
loading

Σε διάγγελμα προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον κορονοϊό όπου τόνισε ότι είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά όχι ανίκητος.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η πρώτη μας προτεραιότητα είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: Να σώσουμε ζωές. Πρώτη μας φροντίδα είναι ο άνθρωπος και η δημόσια υγεία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι «όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αναστέλλονται, ενώ νομοθετούμε έκτακτα μέτρα που δίνουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, ώστε να διασωθούν θέσεις εργασίας.

«Και συντονιζόμαστε με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να αποτραπεί μία νέα γενιά κόκκινων δανείων: Το κράτος θα καλύπτει το κόστος των επιτοκίων δανεισμού και με τη σειρά τους οι τράπεζες θα αναστέλλουν έως τον Σεπτέμβριο τις πληρωμές χρεολυσίων για τις συνεπείς επιχειρήσεις.

Θέλουμε να σώσουμε θέσεις εργασίας. Και κάνω έκκληση στις επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε απολύσεις. Γιατί θα υπάρξουν μέτρα που θα τονώσουν τη ρευστότητα και θα τους επιτρέψουν να αντέξουν μέσα σε αυτή την περιπέτεια».

Ολόκληρο το διάγγελμά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορονοϊό

Συμπολίτες μου,

Σας απευθύνομαι και πάλι -για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες- με θέμα την απειλή του κορονοϊού. Γιατί καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται προξενεί χιλιάδες θανάτους σε πολλές χώρες. Αλλά και τις πρώτες σοβαρές απώλειες στην πατρίδα μας.

Σε τέτοιες στιγμές λοιπόν - που ο χρόνος μοιάζει να μην χωράει τα γεγονότα - επιλέγω να επικοινωνούμε πιο συχνά. Και να σας ενημερώνω προσωπικά για τα νέα δεδομένα, τις αποφάσεις που παίρνουμε και τα σχέδια που χαράσσουμε.

Μιλώντας πάντοτε τη γλώσσα της αλήθειας και με σταθερό οδηγό τις συμβουλές των ειδικών.

Είμαστε σε πόλεμο. Με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος. Γιατί αν πετύχουμε να περιορίσουμε τη διασπορά της μετάδοσης, θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά.

Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: Να σώσουμε ζωές. Πρώτη μας φροντίδα είναι ο άνθρωπος και η δημόσια υγεία.

Για αυτό και επιβάλαμε, πολύ νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέτρα πρωτοφανή για καιρό ειρήνης. Και συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση.

Από αύριο θα μείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, πλην εκείνων με προϊόντα ή υπηρεσίες πρώτης ανάγκης.

Το Δημόσιο έχει ήδη αναδιατάξει τις δυνάμεις του, υιοθετώντας νέες τεχνολογικές εφαρμογές προς αυτή την κατεύθυνση, για να προστατεύσει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Το ίδιο κάνουν και οι επιχειρήσεις, χάρη στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τρεις ήταν εξαρχής οι στόχοι μας, κι αυτοί παραμένουν, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται:

O περιορισμός της διάδοσης του ιού. Η ενίσχυση του συστήματος υγείας. Και η στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων. Ξεκινώ από το τελευταίο.

Μόλις χθες αποφασίστηκε στο Eurogroup ότι για εφέτος δεν υφίσταται ο στόχος του πλεονάσματος για το 3,5%. Όλες οι δαπάνες για την υγειονομική αλλά και την μεταναστευτική κρίση δεν θα υπολογίζονται στον προϋπολογισμό του 2020. Όπως και οι έκτακτες δαπάνες του κοινωνικού προϋπολογισμού για τους άνεργους, τους οικονομικά αδύναμους και τις προνοιακές δομές.

Θα μπορούμε, επίσης, να διαθέσουμε αμέσως και χωρίς πρόσθετη γραφειοκρατία πόρους του ΕΣΠΑ για την αγορά και την εργασία.

Πρακτικά, και σε πρώτη φάση, η κυβέρνηση θα διαθέσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει παραγωγικές δραστηριότητες με προβλήματα λόγω μείωσης του τζίρου.

Ενώ το κράτος, και όχι η επιχείρηση, αναλαμβάνει να καταβάλει μέρος του μισθού των εργαζομένων στους κλάδους που πλήττονται.

Επιπλέον, όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αναστέλλονται, ενώ νομοθετούμε έκτακτα μέτρα που δίνουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, ώστε να διασωθούν θέσεις εργασίας.

Και συντονιζόμαστε με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να αποτραπεί μία νέα γενιά κόκκινων δανείων: Το κράτος θα καλύπτει το κόστος των επιτοκίων δανεισμού και με τη σειρά τους οι τράπεζες θα αναστέλλουν έως τον Σεπτέμβριο τις πληρωμές χρεολυσίων για τις συνεπείς επιχειρήσεις.

Θέλουμε να σώσουμε θέσεις εργασίας. Και κάνω έκκληση στις επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε απολύσεις. Γιατί θα υπάρξουν μέτρα που θα τονώσουν τη ρευστότητα και θα τους επιτρέψουν να αντέξουν μέσα σε αυτή την περιπέτεια.

Σε λίγο θα συμμετάσχω στην τηλεδιάσκεψη Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να διευρύνω τα περιθώρια δράσης της κυβέρνησης. Αλλά και να μεταφέρω το μήνυμα ότι αυτή την κρίση πρέπει να την περάσουμε ενωμένοι και με το κόστος μοιρασμένο δίκαια στην κοινωνία. Στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά και με την έμπρακτη στήριξη της ίδιας της Ευρώπης.

Κάτω από αυτήν τη σημαία θα πολεμήσουμε. Και αυτήν υπηρετούν τα νέα δραστικά μέτρα μας, τα οποία θα εξειδικευθούν αύριο από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Στο μέτωπο της Υγείας, κατευθύνονται στις θέσεις τους οι 2.000 νοσηλευτές που προσλαμβάνονται άμεσα. Από σήμερα, το ΝΙΜΤΣ μετατρέπεται σε Κέντρο Νοσηλείας Περιστατικών Κορονοϊού. Για τον ίδιο σκοπό επιτάσσεται το νεόδμητο ιδιωτικό θεραπευτήριο Attica στο Θριάσιο. Συνολικά προσφέρονται στο Σύστημα Υγείας 1.900 νέες κλίνες.

Εύχομαι να μην τις χρειασθούμε όλες… Αλλά αυτό, όπως σας είπα, εξαρτάται από όλους μας.

Είμαστε στην αρχή της μάχης, που θα είναι δύσκολη, ειδικά στο επόμενο δίμηνο! Τον συντονισμό της μάχης έχει πλέον η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, γύρω από την οποία στοιχίζονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.

Γι’ αυτό και ο Γραμματέας Νίκος Χαρδαλιάς αναβαθμίστηκε ήδη σε Υφυπουργό, με ειδική αρμοδιότητα την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και, κάθε απόγευμα στις 18:00, μαζί με τον λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα, θα ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες.

Τίποτε όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς την αφοσίωση του προσωπικού μας.

Οι μαχητές των νοσοκομείων μας αξίζουν κάθε βοήθεια. Είναι οι ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες. Όπως και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και οι ένστολοί μας που νύχτα και μέρα προσφέρουν τον εαυτό τους για το κοινό καλό. Τους ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των Ελλήνων.

Δεν σας αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος αλλά και κάτι παραπάνω. Και θα μεριμνήσω προσωπικά για αυτό.

Το  μεγαλύτερο όπλο κατά του κορονοϊού παραμένει, πάντως, η καθημερινή μας στάση. Και, καθώς ο ιός μεταδίδεται με την επικοινωνία, αυτήν ακριβώς οφείλουμε να προσαρμόσουμε.

Μας το λένε, άλλωστε, και οι γιατροί: «Εμείς μένουμε όρθιοι στα νοσοκομεία για εσάς. Και εσείς πρέπει να μείνετε στο σπίτι για εμάς».

Και μας συμβουλεύουν: Μην φέρεστε ως υγιείς που δεν βγαίνουν για να μην νοσήσουν. Αλλά σκεφτείτε διαφορετικά: Σαν να έχετε ήδη τον ιό και δεν πρέπει να τον μεταφέρετε σε άλλους.

Οι συναθροίσεις αποτελούν τις μεγαλύτερες παγίδες. Γι’ αυτό και τις απαγορεύουμε.

Μένουμε, λοιπόν, σπίτι. Αυτό που άλλοτε το είπαν cocooning και έγινε τάση και μόδα για τους νέους, σήμερα είναι ανάγκη και χρέος για όλους.

Ας μείνουμε μόνοι, αλλά όχι μοναχικοί! Προστατευμένοι, όχι πολιορκημένοι! Και απομονωμένοι, αλλά όχι αποξενωμένοι.

Γιατί καλούμαστε να αλλάζουμε μόνο συνήθειες, όχι τον πολιτισμό μας. Να χτίσουμε, δηλαδή, μια νέα κοινωνικότητα βασισμένη στην υπευθυνότητα.

Πρώτο μας μέλημα παραμένει να προφυλάξουμε τους ηλικιωμένους μας και τις ευπαθείς ομάδες. Και αυτή η ευθύνη βαραίνει όλους, ειδικά τους νεότερους. Προσέξτε: Εσείς το πιο πιθανό είναι να νοσήσετε ήπια ή και χωρίς καθόλου συμπτώματα. Όμως, κυκλοφορώντας άσκοπα κυκλοφορείτε και τον ιό.

Απειλείτε, έτσι, τους γονείς και τους παππούδες σας. Αλλά κινδυνεύετε και οι ίδιοι. Γιατί αυξάνοντας τους ασθενείς πλημμυρίζουν τα νοσοκομεία.

Και αυτό σημαίνει ότι αν αύριο έχετε ένα ατύχημα, πέσετε με τη μηχανή σας, δεν θα υπάρχει Εντατική να σας περιθάλψει. Συνεπώς, η ανεμελιά δεν είναι ψευδο-αντίσταση, δεν είναι «μαγκιά» ή εξυπνάδα.  Είναι απλά ανευθυνότητα.

Συμπατριώτες μου παντού στην Ελλάδα,

Στο επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται. Γι’ αυτό και θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί. Και θα πρέπει όλοι να δείξουμε πειθαρχία.

Όσοι φέρονται αντικοινωνικά θα τιμωρούνται παραδειγματικά. Γιατί θα έχουν εγκληματήσει διπλά: Κατά του νόμου και κατά της ζωής.

Το ίδιο ισχύει και για όσους διασπείρουν τον ιό της παραπληροφόρησης με ανυπόστατες φήμες. Γιατί ο πανικός είναι το ίδιο επικίνδυνος με τη νόσο.

Και όταν κάποιοι χάνουν πρώτοι την ευθύνη και την ανθρωπιά τους, δεν μπορούν μετά να αναρωτιούνται «πού είναι το κράτος». Ο πρώτος και μόνος λόγος ανήκει τώρα στους γιατρούς και στην Πολιτεία.

Στον κόσμο, σήμερα, διαμορφώνονται δύο πολιτικές αλλά και ηθικές αντιλήψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

Η πρώτη βλέπει την υγειονομική απειλή υπό το πρίσμα της οικονομίας, η οποία θα πρέπει να στηριχθεί όσα θύματα και αν υπάρξουν στο μεσοδιάστημα.

Είναι η επιλογή των κρατών που αρνούνται τα δυναμικά μέτρα, παρόλο που  κάποια δείχνουν τώρα να το ξανασκέφτονται. Δεν παύουν, όμως, να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως αριθμούς, που θα επιβιώσουν με τον χρόνο και την λεγόμενη «ανοσία της αγέλης».

Η δεύτερη αντίληψη θέτει ως προτεραιότητα την υγεία των κοινωνιών, ανεξάρτητα από το κόστος που θα απαιτηθεί. Αναγνωρίζει ότι η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη, ίσως και εφιαλτική.

Όλοι, άλλωστε, μιλούν για «συνθήκες πολέμου». Συνεπώς και η οικονομία οφείλει να είναι «οικονομία πολέμου». Αυτό που βιώνουμε δεν είναι «15 μέρες χαλαρών διακοπών» που μόλις τελειώσουν θα επιστρέψουμε όλοι στο πριν, σαν να μην συνέβη τίποτα.

Η θέση, λοιπόν, αυτή συνεπάγεται πολλά και δραστικά μέτρα. Υπολογίζει στην πειθαρχία των πολιτών ώστε να περιοριστεί η πανδημία, που θα έχει θύματα. Όμως, όσα ερείπια και αν υπάρξουν, θέλει τους περισσότερους ανθρώπους υγιείς για να τα ξαναχτίσουν.

Και αυτή ακριβώς είναι η δική μου επιλογή.

Συνεπώς, πρώτη μου φροντίδα είναι ο άνθρωπος. Κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνας, κάθε Ελληνόπουλο ξεχωριστά. Για τη ζωή και την υγεία τους θα αναλάβω κάθε κόστος!

Συμπολίτες μου,

Η κυβέρνηση μένει όρθια στο καθήκον της. Όμως πιστέψτε με, η νίκη θα έλθει μόνον αν όλοι - ο καθένας ξεχωριστά - φανούμε πειθαρχημένοι στρατιώτες σε αυτόν τον «πόλεμο της ζωής». Γιατί ο εχθρός είναι αόρατος και ύπουλος. Μείνετε, λοιπόν, ασφαλείς, μείνετε σπίτι!

Η επιστήμη δουλεύει σκληρά και τελικά θα ανακαλύψει το αντίδοτο στην πανδημία. Από αυτήν δεν θα βγούμε αλώβητοι. Όμως πρέπει να βγούμε ισχυρότεροι. Με απώλειες, ναι, στην οικονομία μας. Αλλά, με δύναμη να ξαναφτιάξουμε ό,τι χάθηκε.

Και με αξίες μιας νέας κοινωνικής ταυτότητας. Που γεννήθηκαν από έκτακτες συνθήκες, αλλά που θα μετατραπούν γρήγορα σε κινητήριους μοχλούς της επόμενης μέρας.

Πάνω από όλα, όμως, αυτή η περιπέτεια μάς καλεί να αναδείξουμε την ατομική μας ευθύνη. Τη γενναιότητα και το συλλογικό μας σθένος.

Αλλά και το φιλότιμό μας, το οποίο συχνά επικαλούμαστε, αλλά τώρα ήλθε καιρός να το κάνουμε χειροπιαστή καθημερινότητα.

Με αυτά τα εφόδια -ενωμένοι και συσπειρωμένοι- θα τα καταφέρουμε. Οι Έλληνες θα βγούμε και πάλι νικητές!

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 352 κρούσματα συνολικά

Tα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας κατέγραψαν νέα αύξηση. Από 331 που ανακοινώθηκαν την Κυριακή, από χθες Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 352 κρούσματα, καθώς βγήκαν θετικά τα αποτελέσματα σε ακόμη 21 δείγματα. Από αυτά, 51 είναι απροσδιόριστης προέλευσης τα οποία και ανησυχούν τους ειδικούς.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, είπε ότι από το σύνολο των κρουσμάτων νοσηλεύονται τα 65, σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών. Εννέα νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε άνδρες που ζουν στην Αττική.

Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί 4.320 εργαστηριακά δείγματα. Από το σύνολο των κρουσμάτων που έχουν νοσηλευθεί, τα δέκα έχουν πάρει εξιτήριο

Η χώρα μας θρηνεί ήδη τέσσερις νεκρούς, ενώ δύο χωριά στην Κοζάνη έχουν τεθεί σε καραντίνα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

145
σχόλια
 1. avatar Βασίλειος ο Β’

  Αλέξης Τσίπρας: Ο κορονοϊός σκότωσε τον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό. Για να μην ξεχνάμε ποιοί είναι οι Συριζαίοι.

 2. avatar ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΝΒ

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

  ΑΔΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  Αυτές ειναι αποφάσεις δικέεες μου(με περηφανεια). Μην μου παίρνει τη δόξα η Τρόικα όταν κάνουμε το αυτονόητο.   Εχω βαρεθεί να κάνουμε το αυτονότο(απολύσεις γιατρών,κλείσιμο νοσοκομείων) και να παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν..  
  ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΡΩΤΟΣΑΛΤΕ
  Είναι καλή ιδέα να γκρεμιστούν τα μισά δημόσια νοσοκομεία αλλά ο Τσίπρας αντιδρά κ δεν μπορεί να γίνει σοβαρή πολιτική συζήτηση.
  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  Το ρυθμιστικό εύρος του κράτους πρέπει να μικρύνει σε συνεργασία με τους ιδιώτες.

  ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 15, ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΕΤΡΟΥΣΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.
  ΝΑ ΑΝΑΒΕΤΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΩΣΕ!!!

 3. avatar ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ
  ΑΔΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  <>  <>
  ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΡΩΤΟΣΑΛΤΕ
  <>.
  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  <>.

  ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 15, ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΕΤΡΟΥΣΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.
  ΝΑ ΑΝΑΒΕΤΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΩΣΕ!!!

 4. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Στον πόλεμο με τόξα;
  Αν «είμαστε σε πόλεμο», όπως είπε ο πρωθυπουργός και μας κάλεσε «να αναδείξουμε την ατομική μας ευθύνη» για να νικηθεί ο κορονοϊός, τότε πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα, αν η προσωπική υπευθυνότητα, ο αυτοπεριορισμός είναι αρκετός για να θεωρηθεί ότι έχουμε ένα σύγχρονο οπλοστάσιο και τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Δυστυχώς, η απάντηση δεν είναι δύσκολη, την ξέρουν όλοι...
  Πας με τόξα στον πόλεμο, όταν ακόμα και σήμερα δεκάδες κλίνες ΜΕΘ είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Πας με τόξα στον πόλεμο, όταν ο πρωθυπουργός παραδέχεται πως «αν αύριο έχετε ένα ατύχημα, πέσετε με τη μηχανή σας, δεν θα υπάρχει Εντατική να σας περιθάλψει». Πας με τόξα στον πόλεμο όταν ζητάς να επανέλθουν σε 7 αντί για 14 μέρες οι νοσούντες υγειονομικοί διότι το σύστημα δεν αντέχει να περιμένει άλλες 7 μέρες! Και βέβαια πας με τόξα στον πόλεμο όταν με τα πρώτα κρούσματα σταμάτησαν τα τακτικά χειρουργεία, όταν οι τεράστιες ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ρίχνουν περισσότερο βάρος στα νοσοκομεία.
  ....

  1. avatar Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

   Η Ιταλία ψήφισε Πέπε Γκρίλο (5 αστέρια - Φίλος του τσίπρα). Τα αποτελέσματα τα βλέπετε...

 5. avatar Βασίλειος ο Β’

  Μετά τον Τσίπρα με τη Μάνδρα(24 νεκροί) και το Μάτι(102 νεκροί) ένας νέος εχθρός επιτήθεται στους Έλληνες. Ο κορονοιός!(5 νεκροί).

  1. avatar ΧΑΖΟΥΛΙΝΟ

   ΑΚΟΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΗΜΕΝΕΕΕΕ...

 6. avatar ΑΔΩΝΗΣ, ΠΡΩΤΟΣΑΛΤΕ ,ΜΠΑΜΠΗΣ ,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

  ΑΔΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  <> <> https://www.youtube.com/watch?v=SkbNUNu2hYY
  ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΡΩΤΟΣΑΛΤΕ
  <>. https://www.youtube.com/watch?v=mIt4Vr_zPN8
  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  <>.
  https://www.youtube.com/watch?v=LHBY9wFRlmA
  ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 15, ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΕΤΡΟΥΣΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.
  ΝΑ ΑΝΑΒΕΤΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΩΣΕ!!!

 7. avatar ΓΙΑ ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ 2

  https://www.youtube.com/watch?v=LHBY9wFRlmA

  ΝΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ.
  ΘΑ ΨΟΦΑΓΑΤΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 8. avatar ΓΙΑ ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ

  https://www.youtube.com/watch?v=mIt4Vr_zPN8
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΔ
  ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ. ΘΑ ΨΟΦΑΓΑΤΕ ΑΝΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 9. avatar ΕΛΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ

  ΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  https://www.youtube.com/watch?v=SkbNUNu2hYY

  Αυτοι μας έσωσαν? ή ο Τσίπρας που τους έκοψε?
  Να θυμάστε μπάζα τι ψηφίζετε!!

 10. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Αυτοί που σήμερα δήθεν «χειροκροτούν» τους ήρωες μιας Δημόσιας Υγείας που διέλυσαν
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2020/03/blog-post_724.html

 11. avatar οταν σε

  βλεπει καποιος κ τριβεις τα χερια ετσι στη φωτογραφια ξερεις τι σκεφτεται αμεσως αμεσως??? ερε ποιος με πιανει θα φαμε καλα!! ....εγω αυτο βλεπω!!

 12. avatar meteorologos80

  την διετία 2017-2018 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα 1400, βάρια τραυματίες 1400, ελαφρά τραυματίες 24000!!! Δεν είδα κανένα πρωθυπουργό είτε ροζ είτε γαλάζιο να ενδιαφέρεται να αυστηροποιήσει τις ποινές για τροχαίες παραβάσεις, αλήθεια ο οδηγός της corvete τιμωρήθηκε; αλήθεια ο οδηγός στο Αίγιο που σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι με την αντικοινωνική του συμπεριφορά και αυτός τιμωρήθηκε; Τροφή για σκέψη όλα αυτά.. κατά τα άλλα ενδιαφέρονται ξαφνικά για το καλό μας. Σύνταξη στα 72!!!! μέχρι το 2050, αν αυτό δεν είναι γενοκτονία τότε τι είναι. χιλιάδες αυτοκτονίες τον καιρό των μνημονίων. Ηθικοί αυτουργοί δεν υπάρχουν;; Τροφή για σκέψη λοιπόν. τα στατιστικά των τροχαίων μπορεί κάποιος να τα δει στην ιστοσελίδα της ελληνικής αστυνομίας. Παρόλο που το σχέδιο είναι η υποδούλωση και ο έλεγχος μας. όλη αυτή η ιστορία μας έκανε ένα καλό, βρίσκουμε ελεύθερο χρόνο που δεν είχαμε πριν και σκεφτόμαστε... και αυτό να το θυμούνται αυτοί που μας κυβερνάνε είτε ορατοί είτε αόρατοι...

 13. avatar ειπε¨ «Στο επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται»

  και που ειναι η κυβερνηση?ανυπαρκτη,ετσι κυβερνουσα και εγω

 14. avatar το ξερετε

  οτι ολα τα προγραμματισμενα ραντεβου που ειχαμε κλεισει εδω και δυο μηνες με τους γιατρος αναβληθηκαν και ενας θεος ξερει ποτε θα γινουν και μετα δινεται και ευσημα στην κυβερνηση?

 15. avatar αγαπητη (λιγουλακι οργισμενη)

  εισαι σιγουρη οτι καταστραφηκαμε την τετραετια του συριζα η ετσι σου ειπαν?αν ηξερες δεν θα ησουν λιγουλακι οργισμενη αλλα περισοτερο

 16. avatar Και αυτό σημαίνει ότι αν αύριο έχετε ένα ατύχημα, πέσετε με τη μηχανή σας, δεν θα υπάρχει Εντατική να σας περιθάλψει

  αν απο αλλη αιτια χρειαστουμε εντατικη θα υπαρχει?η εισαι ρατσιστης

 17. avatar Τειρεσίας

  ΕΥΤΗΧΩΣ ΠΟΥ δεν έχουμε ΣΥΡΙΖΑ. ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ ΥΦ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΝ ΤΟΣΚΑ??? ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ ΜΗΝ ΤΟΥ ΤΥΧΕΙ.

 18. avatar TA PRAGMATA

  ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ.
  Οι νεοφιλελευθεροι Μητσοτακης και Αδωνης ήθελαν να διαλύσουν την δημοσια Υγεια (θυμομαστε όλοι τις δηλώσεις τους στα μνημόνια για κλεισιματα νοσοκομείων,απολυσεις,γκρεμισματα κλπ). Ο ΑΔΩΝΗΣ ΑΠΕΛΥΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ Κ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΈΛΕΓΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΔΟΞΑ Η ΤΡΟΙΚΑ Κ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΗΘΕΛΕ!!
  Ο Συριζα με τον Πολακη που βριζετε εδω μέσα σταμάτησε αυτήν την πορεία κ έτσι σήμερα ευτυχώς για όλους υπάρχουν ακόμα δημόσια νοσοκομεία. Όσοι παππούδες γλιτώσετε να αναψετε ένα κεράκι στον Τσίπρα που σας έσωσε τις ζωές.Αν είχει ακολουθηθεί το άλλο μοντελο της ΝΔ σήμερα απλά θα μιλούσαμε για εκατόμβη νεκρών!!

 19. avatar Σπύροs

  Aγαπητέ κυριε Μητσοτάκη.Καλώs κάνατε και απευθύνατε αυτό το διάγγελμα προs τουs έλληνεs πολίτεs το οποίο είναι πανομοιότυπο με το διάγγελμα του προέδρου Μακρόν,τηs Γαλλίαs.Στέκομαι σε κάποια σημεία του, που μου δημιούργησαν έντονο προβληματισμό.Το πρώτο είναι ό,τι η κοινωνία μαs δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια μετά από αυτή τη δοκιμασία και το δεύτερο είναι οι αυστηρότεροι περιορισμοί.Όσοι επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά εγκληματούν διπλά και θα τιμωρούνται αυστηρά.Προφανώs έχετε κατά νου την καθολική απαγόρευση τηs κυκλοφορίαs των πολιτών με εξαίρεση την επίσκεψή τουs στα supermarket.Αυτό θα το κάνετε με αστυνομικούs που θα περιπολούν σε κάθε γειτονιά?
  Πριν από χρόνια, έναs πολύ καλόs μου φίλοs εβραικήs καταγωγήs μου είχε δανείσει ένα βιβλίο το οποίο περιείχε κάποια πρωτόκολλα σχετικά με το πωs πρέπει να είναι η κοινωνία των ανθρώπων στο άμεσο μέλλον.Κάποια από αυτά που διάβασα έχουν πραγματοποιηθεί, όπωs η εξάρτηση των ανθρώπων από το πλαστικό χρήμα και η σταδιακή καθιέρωση τηs αχρήματηs κοινωνίαs.Bέβαια σε κάποιο σημείο μιλούσε και για κάποια μορφή παγκόσμιαs δικτακτορίαs που θα περιόριζε τιs ελευθερίεs των ανθρώπων σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό.Για να την αποδεχτούν βέβαια οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι πολύ φοβισμένοι και αποξενωμένοι.Αυτό θα γίνει μόνο αν δημιουργήσουν ένα θανατηφόρο ιό που θα σπείρει θάνατο και πανικό και θα διευκολύνει τα σχέδιά για τον περιορισμό τηs ελευθερίαs των ανθρώπων.
  Ακούγονταs λοιπόν σήμερα το διάγγελμά σαs έπαθα σοκ!

  1. avatar Σχέδιο που ξεκίνησε..

   Δεν την βγάζουμε καθαρή στο εξής..

 20. avatar Χωρίς εκκλησία και χωρίς παρελάσεις. Κυβέρνηση Ρουβίκωνα

  Θα έρθει η άνοιξη ή θα φοβάται μην κολλήσει;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει