Βέρνερ Χόϊερ: Εξαιρετικές οι προοπτικές ανόδου της ελληνικής οικονομίας

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είχε συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:16
14/02/2020
Βέρνερ Χόϊερ: Εξαιρετικές οι προοπτικές ανόδου της ελληνικής οικονομίας
9
loading

Τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τα επιχειρηματικά σχέδια τα οποία χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην Ελλάδα και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα συζήτησαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόϊερ.

«Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων συμφώνησε ότι οι προοπτικές ανόδου της ελληνικής οικονομίας είναι εξαιρετικές και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar ΚΛΕΩΝ

  Δέσμια των τραπεζιτών η κυβέρνηση: Ο Τσιάρας-Μητσοτάκης τους παρέχει ασυλία με πρόσχημα τους δανειολήπτες και τα τρολλλάκια τους παραμιλάνε τώρα γράφοντας αρλούμπες!!!

 2. avatar Parkis

  Ελληνικό: Κερνάνε οι τράπεζες...στίς πλάτες του Έλληνα μικρομεσαίου!!1

  Ποιά βιώσιμη ανάπτυξη βρέ κλέφτη; Ψέυτη της κακιάς ώρας!
  Η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ Χρεοκοπήσατε την Ελλάδα και την καταδικάσατε σε 50 χρόνια φτώχειας και ανέχειας για μας και τα παιδία μας.
  Ποιά βιώσιμη ανάπτυξη υπόσχεσαι βρε απατεώνα τώρα;
  μέχρι και το κόμμα σας Χρεοκοπήσατε τόσο ανίκανοι είστε.

 3. avatar KARAXAS.

  Οι τράπεζες βγάζουν πάνω από 100 εκατ. ευρώ τον μήνα από τις προμήθειες.

  Tην ώρα που κάθε πολίτης για να χτίσει το αφορολόγητό του υποχρεούται να χρησιμοποιεί πλαστικό χρήμα, οι τράπεζες -με πρακτικές καρτέλ - αυξάνουν τα τιμολόγια των προμηθειών τους, επιβάλλοντας χρεώσεις ακόμα και σε συναλλαγές οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν δωρεάν.
  Ενώ η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες.

 4. avatar La Makhnovtchina

  ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟ 1968 ....τι γραφεις βρε [...] ποιος μπορουσε να παρει δανειο το 1968 ????
  Μονο οι φασιστες και οι Χουντικοσποροι...αντε [...] και προδοτες ης Ελλαδας

 5. avatar Sotiris

  Οι Έλληνες εξαναγκάστηκαν, σαν ζώα από τους πολιτικούς τους, να υποστούν τις συνέπειες για την σωτηρία της Deutse bank, και τώρα παρακαλάμε τις τράπεζες στους θυσιασθέντες και εξευτελισθέντες και λεηλατηθέντες να μην πάρουν τα σπίτια !
  ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ! ! ! ! !

  1. avatar ΗΘΕΛΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΟ ΝΟΙΚΙ –ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ–ΔΙΑΚΟΠΕΣ – ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ –ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟ 1968 .ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ –ΛΟΓΩ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ –ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ . …..

   Υ.Γ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΩ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ . ΟΙ ΤΑΧΥΓΛΩΣΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΝΗΡΟΙ ....ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ . ,

   1. avatar χρυσοναζι…..τι μπαρουφες γραφεις….

    ....\'\'ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟ 1968΄΄ ....τι γραφεις βρε [...] ποιος μπορουσε να παρει δανειο το 1968 ????
    Μονο οι φασιστες και οι Χουντικοσποροι...αντε [...] και προδοτες ης Ελλαδας....

   2. avatar ΗΘΕΛΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΟ ΝΟΙΚΙ –ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ–ΔΙΑΚΟΠΕΣ – ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ –ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟ 1968 .ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ –ΛΟΓΩ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ –ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ .

    Τα ακροδεξιά παραμύθια λένε πολλά για το “οικονομικό θαύμα” της χούντας αποσιωπώντας τα σκάνδαλα, από το “Τάμα του Έθνους”

    Οι δαπάνες για την εκπαίδευση όπως θα ανέμενε κάθε αμερόληπτος παρατηρητής μειώθηκαν από 11,6% σε 10% του συνόλου των κρατικών δαπανών όπου βέβαια πολλαπλασιάστηκαν οι δαπάνες για την “άμυνα” και την “δημόσια ασφάλεια” και ιδίως την δεύτερη καθώς όσοι έζησαν την μεταπολίτευση θυμούνται τα χουντικά ρεζιλίκια της επιστράτευσης, με τα κιβώτια που αντί για οπλισμό περιείχαν... πέτρες!

    Οι κοινωνικές δαπάνες, ως ποσοστό του ΑΕΠ, στην αρχή της χουντικής επταετίας αυξήθηκαν, κάτι που οι νεοφασίστες νοσταλγοί των Απριλιανών συχνά μνημονεύουν. Αυτό που λησμονούν όμως επιτηδείως είναι ότι, στη συνέχεια, οι χουντικοί περιόριζαν κάθε χρόνο τις κοινωνικές δαπάνες, με αποτέλεσμα το 1974 το ποσοστό των κοινωνικών δαπανών στο ΑΕΠ να έχει συρρικνωθεί στα επίπεδα του... 1965.

    Το περίγραμμα της κατάστασης άλλωστε το έχει δώσει με πολύ λακωνικό τρόπο ο Σπύρος Μαρκεζίνης που υπήρξε “πρωθυπουργός” με εντολή Παπαδόπουλου για... 47 ημέρες, καθώς μετά την Εξέγερση του Πολυτεχνείου τα ηνία της χούντας ανέλαβε η ομάδα Ιωαννίδη:

    “Η οικονομική κατάστασις έβαινε σταθερώς επιδεινούμενη... Η προσπάθεια αστυνομικής καθηλώσεως των τιμών οδήγησε εις πλήρη εξάρθρωσιν της αγοράς”.

   3. avatar ΗΘΕΛΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΟ ΝΟΙΚΙ –ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ–ΔΙΑΚΟΠΕΣ – ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ –ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟ 1968 .ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ –ΛΟΓΩ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ –ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ .

    Τα ακροδεξιά παραμύθια λένε πολλά για το “οικονομικό θαύμα” της χούντας αποσιωπώντας τα σκάνδαλα, από το “Τάμα του Έθνους”

    Το δημόσιο χρέος υπερδιπλασιάστηκε φτάνοντας τα 87,5 δισεκατομμύρια δραχμές στις αρχές του 1973 ενώ ήταν 37,8 δισεκατομμύρια τον Δεκέμβριο του 1967 ενώ παράλληλα:

    Το εμπορικό έλλειμμα την αντίστοιχη περίοδο πενταπλασιάστηκε.

    Η αγροτική οικονομία αναπτύχτηκε μόλις 1,8% την επταετία, ενώ το 1968 το καθεστώς είχε προβλέψει ανάπτυξη 5,2% με χρονικό ορίζοντα πενταετίας, ενώ οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων μειώθηκαν κατά 25%.

    Ο πληθωρισμός κάλπαζε, παρ\' ότι όλη την δεκαετία του \'60 η χώρα μας είχε το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ. Χάρη στην χούντα και το οικονομικό της \"θαύμα”, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 15,3% από το 1972 στο 1973 και κατά 37,8% την επόμενη χρονιά, και μάλιστα στα είδη πρώτης ανάγκης και την υγεία. Σε αυτό το πλαίσιο το “θαύμα” ήταν ότι οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν μόνο κατά 4%!

    Οι φόροι που βάρυναν τα νοικοκυριά έφταναν το 91% του συνόλου των φορλογικών εσόδων του καθεστώτος, ενώ οι φόροι των επιχειρήσεων μειώνονταν και η \"δικαιότερη κατανομή” που επαγγέλθηκαν οι πραξικοπηματίες αποδείχτηκε αφόρητη επιβάρυνση των απλών εργαζομένων.

    Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών οκταπλασιάστηκε μεταξύ 1967 και 1972: το ισοζύγιο πληρωμών που εμφάνιζε μέσο πλεόνασμα 14,6 εκατ. δολαρίων την περίοδο 1960-1966 βρέθηκε την επταετία να εμφανίζει μέσο έλλειμμα ύψους 117 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει