Η ΕΚΤ και 5 κεντρικές τράπεζες επεξεργάζονται την έκδοση δικού τους ψηφιακού νομίσματος

Έτοιμη η κοινή ομάδα που θα μελετήσει το ζήτημα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:05
22/01/2020
Η ΕΚΤ και 5 κεντρικές τράπεζες επεξεργάζονται την έκδοση δικού τους ψηφιακού νομίσματος
3
loading

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και άλλες πέντε κεντρικές τράπεζες - του Καναδά, της Βρετανίας, της Ιαπωνίας, της Σουηδίας και της Ελβετίας - συνεργάζονται για την αξιολόγηση των επιχειρημάτων για τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων από τις ίδιες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Οι έξι κεντρικές τράπεζες έχουν δημιουργήσει, μαζί με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), μία ομάδα για την ανταλλαγή σχετικής εμπειρίας.

Η ομάδα θα αξιολογήσει τα επιχειρήματα για τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων από τις κεντρικές τράπεζες - οικονομικά, λειτουργικά και επιλογές όσον αφορά τον τεχνικό σχεδιασμό τους, περιλαμβανομένης της διασυνοριακής διαλειτουργικότητάς τους. Θα ανταλλάσσει, επίσης, γνώσεις σχετικά με τις αναπτυσσόμενες τεχνολογίες, ενώ θα είναι συντονισμένη με τους σχετικούς θεσμούς και forum, ιδιαίτερα το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Financial Stability Board) και την Επιτροπή για τις Υποδομές Πληρωμών και Αγορών (Committee on Payments and Market Infrastructures).

Πρόεδροι της ομάδας θα είναι ο Μπενουά Κερέ, επικεφαλής του Κόμβου Καινοτομίας της BIS, και ο Τζον Κάνλιφ, υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Γιώργος63

  Andreas Antonopoulos - Wikipedia ψάξτε τον , δείτε τον , θεωρείτε ένας απο τους κορυφαίους στα κρυπτονομίσματα , είναι Έλληνας αλλά ζει στο εξωωτερικό. Θα αντιληφθείτε την ματαιότητα του να δώσει κάποιος και να αγοράσει ψηφιακά χρήματα μέσω κεντρικής τράπεζας ή εταιρείας. Μόνη λύση είναι τα ανεξάρτητα ψηφιακά νομίσματα αλλά μόνο απο ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τους κινδύνους και έννοιες.

  1. avatar Tzimhs77

   Ετσι ακριβώς

 2. avatar που είσαι Γιάνη να τους δεις !

  .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει