Όταν ο δισεκατομμυριούχος Steven Cohen, ιδιοκτήτης της SAC Capital Advisors L, ξόδεψε τον Μάρτιο 155.000.000 δολάρια για να αποκτήσει πίνακα του Picasso (La Reve) οι art brokers ήξεραν ότι θα ξεσηκώσει κι άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες που θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα εφάμιλλο έργο.

Άλλωστε είναι γνωστό: αν κάποια από τα έργα του Picasso είναι δεδομένο ότι προορίζονται για… limit-up, τότε αυτά σίγουρα είναι εκείνα που έχουν θέμα την ερωμένη του, Marie-Therese Walter, η οποία υπήρξε και καθοριστική μούσα σε ολόκληρη την καριέρα του.

Το μήνυμα «πέρασε» στην αγορά και η επόμενη καυτή συμφωνία δεν άργησε να ‘ρθει…

Από 20.000.000 έως 30.000.000 δολάρια περιμένουν τα στελέχη του οίκου Sotheby’s να αγγίξει το έργο του Picasso με θέμα την Marie-Therese Walter που είχε στην προσωπική του συλλογή Αμερικανός ιδιώτης. Ο τίτλος του έργου είναι «Tête de femme» και έχει χρονολογία το 1935.

Ο David Norman, co-chairman του Τμήματος Ιμπρεσιονιστών και Μοντέρνας Τέχνης στον οίκο Sotheby’s σχολίασε σχετικά: « Από ολόκληρη την καριέρα του Picasso, η μεγάλη του δημιουργία υπήρξε κατά την περίοδο που συναναστρεφόταν την χρυσή του μούσα Marie-Thérèse Walter. Ο έρωτάς του τον έκανε να κάνει τις πιο δυνατές συνθέσεις γεμάτες χαρά και χρώμα. Μάλιστα, η παγκόσμια αγορά τέχνης έχει δείξει ότι υπάρχει ιδιαίτερη εκτίμηση για τις σειρές των έργων του με την Walter, όπως και μεγάλη ζήτηση από τους συλλέκτες».

Ο πίνακας θα πουληθεί σε δημοπρασία των Sotheby’s στη Νέα Υόρκη στις 6 Νοεμβρίου.

Πηγή: axiaplus.gr