Εκατομμύρια ιταλικά νοικοκυριά «τα φέρνουν βόλτα» χάρη στη σύνταξη των παππούδων

Το 36,3% των συνταξιούχων λαμβάνει λιγότερο από χίλια ευρώ τον μήνα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
4:24
16/01/2020
Εκατομμύρια ιταλικά νοικοκυριά «τα φέρνουν βόλτα» χάρη στη σύνταξη των παππούδων
1
loading

Σύμφωνα με την έρευνα του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτο της Ιταλίας, Istat, επτά εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας «τα φέρνουν βόλτα» χάρη στην καθοριστική βοήθεια της σύνταξης του παππού και της γιαγιάς.

Ειδικότερα, για τις οικογένειες αυτές, η σύνταξη των ηλικιωμένων μελών της αποτελεί τα τρία τέταρτα του διαθέσιμου εισοδήματος τους, και στο 22% των περιπτώσεων (δυο εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες οικογένειες) είναι η μόνη πηγή οικονομικής στήριξης.

Σύμφωνα με το Istat, η στήριξη αυτή, επιτρέπει να μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ ο αριθμός των νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ιδίως όταν πρόκειται για χωρισμένους γονείς με μικρά παιδιά.

Συνολικά, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην Ιταλία οι συνταξιούχοι είναι δεκαέξι εκατομμύρια και οι συντάξεις που καταβάλλονται κάθε μήνα, είκοσι τρία εκατομμύρια. Το 36,3% των συνταξιούχων λαμβάνει λιγότερο από χίλια ευρώ τον μήνα, ενώ η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη, το 2018 αντιστοιχούσε στο 16,6% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar NF INVS

    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ..ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΕΝΙΚΩΣ..ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ ΤΑ ΙΤΑΛΑΚΙΑ ΛΟΙΠΟΝ..ΚΛΑΦΤΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει