Η σκληρή γραμμή του ευρωπαϊκού μπλοκ απέναντι στο Libra του Facebook

Τι συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:34
05/12/2019
Η σκληρή γραμμή του ευρωπαϊκού μπλοκ απέναντι στο Libra του Facebook
1
loading

Τα ιδιωτικά ψηφιακά νομίσματα, όπως το Libra του Facebook, δεν θα πρέπει να επιτραπούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως ότου αντιμετωπιστούν με σαφήνεια οι κίνδυνοι που αυτά θέτουν, όπως συμφώνησαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ.

Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει τη σκληρή γραμμή του ευρωπαϊκού μπλοκ απέναντι στο Libra, που έχει προκαλέσει επικρίσεις από τους παγκόσμιους ρυθμιστικούς φορείς για τον πιθανό του αντίκτυπο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα από τότε που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι υπουργοί ανέφεραν επίσης σε κοινή τους ανακοίνωση ότι μπορούν να εξετάσουν τους κανόνες της ΕΕ για τη ρύθμιση των κρυπτοπεριουσιακών στοιχείων και των ψηφιακών νομισμάτων, όπως το Libra, στο πλαίσιο ενός διεθνούς σχεδίου. Χαιρέτισαν επίσης το έργο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ένα δημόσιο ψηφιακό νόμισμα, το οποίο μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική στις πρωτοβουλίες ιδιωτών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar YiannisL

    Καρεκλοκένταυροι και χαραμοφάηδες τραπεζίτες που θέλετε να τρώτε τα κέρδη και οι άλλοι να πληρώνουν τις ζημιές σας, Η βασιλεία σας τελειώνει σύντομα. Όσους νόμους και να βάλετε, ο κόσμος πάει μπροστά και σας αφήνει πίσω. Έτσι και οι δεινόσαυροι κυβερνούσαν και τώρα είναι μόνο ντοκιμαντέρ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει