H κυβέρνηση εξετάζει την επιτάχυνση της διαδικασίας πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και άλλων κρατικών περιουσιακών στοιχείων, καθώς προσπαθεί να καλύψει μια τεράστια τρύπα στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεών της, δήλωσε στη «Wall Street Journal» ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης.

Σε ανταπόκριση από την Αθήνα, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει, ότι ο κ. Σταυρίδης υποστήριξε πως η πώληση του μεριδίου της ελληνικής κυβέρνησης ποσοστού 74% στον ΟΛΠ, που σχεδιαζόταν αρχικώς για το 2014, ενδέχεται να ξεκινήσει εντός του έτους και να περιλαμβάνει επίσης την εκχώρηση της διαχείρισης του ΟΛΠ για διάστημα 30-40 ετών.

Όπως επισημαίνεται, η εν λόγω εξέλιξη, σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη πώληση του ΟΣΕ, μπορεί να προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον των κινέζων επενδυτών, οι οποίοι έχουν ήδη επενδύσει στον ΟΛΠ, μέσω της Cosco, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί «μια ώριμη κίνηση γι’ αυτούς, καθώς αυτοί ήδη έχουν παρουσία στο συγκεκριμένο χώρο και πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κίνα. Έχουμε αρκετές διαφορετικές επιλογές και έως τα τέλη του ερχόμενου μήνα, θα ολοκληρώσουμε την απόφασή μας».

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται επίσης, ότι το φιλόδοξο, αλλά επί μακρόν καθυστερημένο ελληνικό σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων, όπως σημειώνεται, συνάντησε σοβαρά εμπόδια την περασμένη εβδομάδα, όταν η χώρα απέτυχε να προσελκύσει έστω και μία προσφορά για την πώληση της εταιρείας φυσικού αερίου ΔΕΠΑ.