Άρθρο με τίτλο «Αναδυόμενες αγορές: Η Ελλάδα ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα» δημοσιεύει σήμερα η Wall Street Journal για την υποβάθμιση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς από το MSCI στις αναδυόμενες αγορές

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι επενδυτές των αναδυόμενων αγορών αναζητούν χώρες με ταχύ ρυθμό ανάπτυξης, χαμηλό χρέος και πολλά υποσχόμενο μέλλον. «Η Ελλάδα, ορισμένοι λένε, δεν εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία» αναφέρεται στο άρθρο.

«Ορισμένοι διαχειριστές κεφαλαίων στις αναδυόμενες αγορές δηλώνουν ότι δεν βιάζονται να προσθέσουν την Ελλάδα στο χαρτοφυλάκιό τους» αναφέρει η WSJ.

«Όταν μιλά κανείς για αναδυόμενες αγορές, η Ελλάδα δεν έρχεται στο μυαλό του» λέει ο Brian Jacobsen, της Wells Fargo Funds Management.

«Η Bank of America Merrill Lynch εκτιμά ότι οι χώρες που κατατάσσονται στις αναδυόμενες αγορές θα αναπτυχθούν φέτος σε μέσο όρο κατά 4,9%. Στον αντίποδα, το ΔΝΤ προβλέπει για την Ελλάδα ύφεση 4,2%. Τον προηγούμενο χρόνο, οι αναδυόμενες είχαν μέσο επίπεδο χρέους στο 35% του ΑΕΠ, ενώ στην Ελλάδα άγγιξε το 159% του ΑΕΠ» αναφέρει η WSJ.

O Jay Malikowski, της Boston Company Asset Management, με υπό διαχείριση κεφάλαια 40 δισ. δολ., δηλώνει ότι η ταμπέλα των αναδυόμενων αγορών μπορεί να φέρει στο ΧΑ 800 εκατ. δολ..