Φορο-μπόνους στους φορολογούμενους που επενδύουν στα ακίνητά τους

Μείωση φόρου ή ακόμα και επιστροφή θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι που ανακαινίζουν ή επισκευάζουν τις κατοικίες τους


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
8:32
27/09/2019
Φορο-μπόνους στους φορολογούμενους που επενδύουν στα ακίνητά τους
5
loading

Φορο-μπόνους στους φορολογούμενους που επενδύουν στα ακίνητα τους προχωρώντας στην επισκευή ή την ανακαίνισή τους θα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, το 40% της συνολικής δαπάνης για ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των ακινήτων θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα τους.

Το όφελος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι σημαντικό καθώς θα φορολογούνται για μικρότερο εισόδημα και με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης, θα δουν μειωμένο το φόρο που θα καλούνται να πληρώνουν για τα εισοδήματά τους ή ακόμα και να εισπράττουν επιστροφή φόρου σε περίπτωση που δεν προκύπτει φόρος εισοδήματος. Για να κερδίσει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου την έκπτωση φόρου θα πρέπει να ζητήσει και να λάβει φορολογικά παραστατικά, όπως αποδείξεις και τιμολόγια, από τους τεχνικούς που θα πραγματοποιήσουν τις σχετικές εργασίες στο ακίνητό του καθώς και από τις επιχειρήσεις που θα προμηθευτεί τα οικοδομικά υλικά. Το μέτρο, αναμένεται να ενεργοποιηθεί από το 2020 και οι φορολογούμενοι θα διαπιστώσουν τη φορολογική ελάφρυνση με τη φορολογική δήλωση που θα υποβάλλουν το 2021.

Πώς θα κερδίσει ο ιδιοκτήτης της έκπτωση φόρου

Για παράδειγμα, φορολογούμενος - ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα 20.000 ευρώ προχωρά σε εργασίες επισκευής και ανακαίνισης της κατοικίας του.

Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 6.000 ευρώ. Το 40% της δαπάνης ή πιο συγκεκριμένα 2.400 ευρώ θα αφαιρεθούν από το φορολογητέο εισόδημά του. Δηλαδή ο συγκεκριμένος ελεύθερος επαγγελματίες θα φορολογηθεί για εισόδημα 17.600 ευρώ αντί για 20.000 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, ο φόρος εισοδήματος μετά και τη μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στο 9% από 22% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, από 3.100 ευρώ μειώνεται στα 2.572 ευρώ με το φορολογούμενο να γλιτώνει φόρο 528 ευρώ.

Για να κερδίσει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου την έκπτωση φόρου θα πρέπει να ζητήσει και να λάβει φορολογικά παραστατικά, όπως αποδείξεις και τιμολόγια, από τους τεχνικούς που θα πραγματοποιήσουν τις σχετικές εργασίες στο ακίνητό του καθώς και από τις επιχειρήσεις που θα προμηθευτεί τα οικοδομικά υλικά.

Η καθιέρωση της συγκεκριμένης έκπτωσης σύμφωνα με φοροτεχνικούς συνιστά το καλύτερο κίνητρο προκειμένου οι φορολογούμενοι να ζητούν και να λαμβάνουν αποδείξεις για κάθε εργασία επισκευής στα ακίνητά τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar ερασιτέχνες πλιατσικολόγοι

  και αμα με τη μείωση του εισοδήματος σε ποιάνουν τα τεκμήρια ,τι γίνεται; απο την άλλη γιατι να πληρώσω 24% ΦΠΑ (και δε κάνω τη δουλίτσα μου μαύρα) δηλ στο παράδειγμα 1200€ για να κερδίσω 528€; δώστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κίνητρα και αφήστε τα "καθρεφτάκια και τα χαϊμαλιά "

  1. avatar Γουατέβερ

   Ξέρω γω;
   Για να μπορούν αυτά τα λεφτά να γίνουν δωρεάν παιδεία για τα παιδιά σου;
   Για να μπορεί να φτιαχτεί καμιά λακούβα στους καρόδρομους που έχουμε;
   Για να φτιαχτεί καμιά πτέρυγα σε κάνα νοσοκομείο;
   Γιατί αυτές οι σιχαμένες προϊστόρικές ελληναράδικες πρακτικές μας οδήγησαν στα βράχια και μυαλό δε βάζουμε;
   Για να γίνει επιτέλους νόμιμα κάτι σ' αυτή τη χώρα;
   Βασικά για άπειρους λόγους αλλά είναι τόσο αυτονόητοι που είναι παράλογο και μόνο να τους αναφέρω.

   1. avatar Sg

    Άσε. Έχουν άλλες τρύπες να κλείσουν κ δε περιλαμβάνουν εμάς.

   2. avatar Σκέτος

    Εσύ νομίζεις οτι ζείς στη Σουηδία που δεν υπάρχει νοοτροπία Τουρκοκρατίας!

 2. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Θα τελειώσουν τις ανακαινίσεις τους οι βουλευτές και μετά θα το πάρουν πίσω

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει