Το φυσικό μεταλλικό νερό «Ξινό Νερό», τα ξακουστά κρασιά και ειδικότερα ο αφρώδης οίνος της ΕΑΣ Αμυνταίου έχουν κινήσει το ενδιαφέρον γερμανών επιχειρηματιών σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες εξαγωγής τους στη γερμανική αγορά.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε στο Αμύνταιο ο υφυπουργός Εργασίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και εντεταλμένος για την ελληνογερμανική συνεργασία Γιόαχιμ Φούχτελ που συνοδευόταν από πολυπληθή αποστολή.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η γερμανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το εργοστάσιο εμφιάλωσης του Ξινού Νερού,για το οποίο ήδη έχει βρεθεί ενδιαφερόμενη εταιρία που πραγματοποιεί εμπορία διαφόρων ποτών και επιθυμεί να αντιπροσωπεύσει ένα ποιοτικό μεταλλικό νερό στην γερμανική αγορά.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του κλιμακίου των Γερμανών επιχειρηματιών και αξιωματούχων ήταν το οινοποιείο της ΕΑΣ Αμυνταίου. Όπως έγινε γνωστό, μέσα από συγκεκριμένες συνεργασίες μπορεί το οινοποιείο της ΕΑΣ Αμυνταίου και τα υπόλοιπα οινοποιεία της περιοχής να εξάγουν τα προϊόντα τους ή να εντείνουν αυτή τη δραστηριότητα όσα οινοποιεία πραγματοποιούν ήδη εξαγωγές.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι τα οινοποιεία της περιοχής Αμυνταίου μπορούν να ανταλλάξουν τεχνογνωσία με εκείνα της περιοχής του Δήμου Τσάετς για θέματα εναλλακτικού τουρισμού, καθώς και στις δύο περιοχές οι εν λόγω μονάδες είναι επισκέψιμες.