Ομάδα τεχνοκρατών της τρόικας μεταβαίνει την Τρίτη στη Λευκωσία για μια πρώτη αξιολόγηση της εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου, που θα αρχίσει να γίνεται από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η ενδιάμεση αποστολή των δανειστών που θα βρίσκεται στην Κύπρο για τρεις ημέρες, έχει ως στόχο να παρέχει οποιαδήποτε τεχνοκρατική βοήθεια τόσο στο δημοσιονομικό κομμάτι όσο και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, πριν περάσει η Κύπρος τις πρώτες εξετάσεις τον Ιούλιο για την καταβολή της δεύτερης δόσης τον Σεπτέμβριο.

Η τεχνοκρατική ομάδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται να έχει συναντήσεις από την άλλη εβδομάδα με εκπροσώπους των τραπεζών, της Κεντρικής Τράπεζας, του υπουργείου Οικονομικών και επιχειρηματικών ομάδων.

Με την κάθοδο της τεχνοκρατικής ομάδας των δανειστών ένα από τα θέματα που αναμένονται να συζητηθούν είναι η άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων, ενώ δεν θα μπορεί να απουσιάζει από την ατζέντα η Τράπεζα Κύπρου, το κούρεμα των καταθέσεων καθώς και τα νομικά και τεχνικά εμπόδια που προκύπτουν για να βγει από το καθεστώς εξυγίανσης.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr