Η πορεία εκτέλεσης των δημόσιων έργων σε περίοδο δημοσιονομικής κρίσης και το μέλλον των κυπριακών αερογραμμών τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης που είχε την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, με τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Τάσο Μητσόπουλο.

Σε ό,τι αφορά τα δημόσια έργα, όπως ανέφερε ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης, συζητήθηκε η εμπειρία της χώρας μας σε σχέση με τις επιπτώσεις της κρίσης στα έργα, καθώς και οι κινήσεις που έγιναν στην Ελλάδα για την αύξηση της χρηματοδότησης των έργων προκειμένου να μην επιβαρύνεται περαιτέρω ο προϋπολογισμός. Συζήτηση έγινε, επίσης, για το δυσοίωνο μέλλον των κυπριακών αερογραμμών και τις αποφάσεις της κυπριακής κυβέρνησης, οι οποίες και θα καθορίσουν την πορεία του κυπριακού αερομεταφορέα.

Τέλος, συζητήθηκε η πρόοδος του προγράμματος Blue Med, μέσω του οποίου οι εναέριοι χώροι Ελλάδας και Κύπρου θα ενοποιηθούν λειτουργικά με τους εναέριους χώρους γειτονικών χωρών, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει ως στόχο τη μείωση του κόστους των αεροπορικών πτήσεων.