Σε συμβιβασμό για άνοιγμα μικρών και μεγάλων καταστημάτων 10 Κυριακές τον χρόνο φαίνεται να οδεύει η κυβέρνηση, ενώ στις συζητήσεις με την τρόικα και αλλαγές στις προβλέψεις για τις εκπτώσεις και τις προσφορές.

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι συνομιλίες με το υπουργείο Ανάπτυξης απομακρύνονται από την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου για τα μικρά καταστήματα (κάτω των 250 τ.μ.) όλες τις Κυριακές του χρόνου. Η τρόικα προωθεί το άνοιγμα χωρίς διαφορετική μεταχείριση μεταξύ μικρών και μεγάλων καταστημάτων.

Στη συζήτηση βρίσκονται και ρυθμίσεις στο νεό αγορανομικό κώδικα που στοχεύουν στην αλλαγή των όσων ισχύουν για τις περιόδους εκπτώσεων και προσφορών.

Η τρόικα, αναφέρει η εφημερίδα, ζητά απελευθέρωση εκπτώσεων και προσφορών αλλά η κυβέρνηση προτείνει εκπτώσεις τέσσερις φορές τον χρόνο και προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων για περίοδο που δεν θα ξεπερνά τις δέκα ημέρες.

Κύκλοι της αγοράς πάντως υποστηρίζουν ότι πρόκειται για αναδίπλωση της κυβέρνησης στο ζήτημα της Κυριακής. Θεωρούν δε ευνοϊκό το ζήτημα των εκπτώσεων για τις μεγάλες επιχειρήσεις, αναφέροντας πως οι μικρότερες δεν θα μπορούσαν να αντέξουν τον ανταγωνισμό.