Την άποψη ότι το Eurogroup θα πρέπει «να λειτουργήσει καλύτερα», εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας την λύπη του για την «αίσθηση αμφιταλάντευσης» που έδωσε η Ευρωομάδα κατά το χειρισμό της κυπριακής τραπεζικής κρίσης.

«Έχουμε να μάθουμε πολλά απ’ όσα συνέβησαν κατά την κυπριακή κρίση», είπε ο Γάλλος υπουργός μιλώντας σε συνέδριο με θέμα την Ευρώπη που οργάνωσε στο Στρασβούργο η Εθνική Σχολή Διοίκησης (ΕΝΑ).

«Είναι αλήθεια ότι βρεθήκαμε δύο φορές μέσα σε εννέα ημέρες και καταλήξαμε να βρούμε μια λύση, όμως στο ενδιάμεσο υπήρχε μια αίσθηση αμφιταλάντευσης που δεν ήταν καλή για την εικόνα της Ευρώπης», πρόσθεσε. «Οι ευθύνες είναι συλλογικές. Απλώς όταν διαπράττουμε λάθη, όχι λάθη ουσίας αλλά λάθη συμπεριφοράς, θα πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά», τόνισε ο Μοσκοβισί.

Το Eurogroup δέχτηκε πολλές επικρίσεις για τους χειρισμούς του στην κυπριακή κρίση. Ο νέος πρόεδρός του, ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ, βρέθηκε στο στόχαστρο όταν άφησε να εννοηθεί ότι η λύση που δόθηκε για τις κυπριακές τράπεζες θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες.

«Πιστεύω ότι πρέπει να βελτιώσουμε τη διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. Το Eurogroup μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει καλύτερα», κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr.