Καταστροφική εξέλιξη για την Κύπρο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη ο νομπελίστας οικονομολόγος και επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας της Κύπρου, Χρ.Πισσαρίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Μιλώντας στην χθεσινοβραδινή εκπομπή HARDtalk’s, ο κ.Πισσαρίδης τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι μια έξοδος της Κύπρου από το ευρώ θα ήταν καταστροφική. «Η Κύπρος πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη.

Δεν νομίζω ότι είναι καλό για μια μικρή χώρα να πει σας βαρέθηκα και θα φύγω» σημείωσε ο κ.Πισσαρίδης, υπογραμμίζοντας πως όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να εξετάσουν το που οδεύει η νομισματική ένωση και ποιο είναι το μέλλον της.

Πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί και να συζητήσουμε ανοιχτά ποιο είναι το κοινό συμφέρον, αντί για το συμφέρον μεμονωμένων χωρών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο νομπελίστας οικονομολόγος, τονίζοντας ότι «έχουμε χάσει το όραμα των μεγάλων ιδρυτών της Ε.Ε., του Helmut Schmidt, του Giscard d’Estaing και του Delors».

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr