Γλιτώνει η Ιταλία τα πειθαρχικά μέτρα σε βάρος της για το έλλειμμα

Μοσκοβισί: Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την εκτέλεση του ιταλικού προϋπολογισμού


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:44
03/07/2019
Γλιτώνει η Ιταλία τα πειθαρχικά μέτρα σε βάρος της για το έλλειμμα
2
loading

Βήμα πίσω έκανε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με την απειλή για λήψη πειθαρχικών μέτρων σε βάρος της Ιταλίας, μετά την κίνηση της Ρώμης να αναλάβει δράση για το χρέος της.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, η Κομισιόν προτίθεται να εξετάσει όλες τις πληροφορίες από την Ιταλία αναφορικά με τα οικονομικά της πριν λάβει την τελική απόφασή της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ιταλία ανακοίνωσε νέα στοιχεία που δείχνουν πως το έλλειμμα του 2019 θα είναι κατά 7 δισεκατομμύρια ευρώ μικρότερο από τη αρχική πρόβλεψη χάρη στις μικρότερες από τις αναμενόμενες δαπάνες και τα υψηλότερα έσοδα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Κομισιόν πάντως διατηρεί τις πιέσεις για το 2020.

Η ανακοίνωση ήταν αναμενόμενη ύστερα από τη δέσμευση της ιταλικής κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος της χώρας. «Βάσει των δεσμεύσεων (της ιταλικής κυβέρνησης), η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος σε βάρος της Ιταλίας λόγω του χρέους δεν δικαιολογείται πλέον σε αυτή τη φάση» δήλωσε ο Μοσκοβισί, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Ο Επίτροπος σκοπεύει να παρουσιάσει τα συμπεράσματα αυτά στους 19 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, κατά τη συνεδρίαση τους τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, στη διάρκεια της οποίας πρέπει και αυτοί να αποφασίσουν ότι δεν θα προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία. «Είμαι πολύ σίγουρος ότι οι υπουργοί θα συμφωνήσουν» με την Κομισιόν, πρόσθεσε ο Μοσκοβισί. Τα κράτη-μέλη σε γενικές γραμμές υιοθετούν την άποψη της Κομισιόν.

Ο Μοσκοβισί πρόσεξε, πάντως, να μην μειωθεί η πίεση προς τη λαϊκιστική κυβέρνηση. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την εκτέλεση του ιταλικού προϋπολογισμού κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους» και υποσχέθηκε να «αξιολογήσει πολύ εμπεριστατωμένα το σχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2020, που πρέπει να φθάσει στις 15 Οκτωβρίου» στην Κομισιόν.

Ο Μοσκοβισί υπογράμμισε τη σημασία του διαλόγου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, δηλώνοντας στα ιταλικά «Η πόρτα μου παραμένει ανοικτή».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar σχολιαστής έλλην

    Στην ουσία, κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία οι πουθενάδες στις Βρυξέλλες...γνωρίζουν πως δεν μπορούν να αγγίξουν καν την Ιταλία, αν το κάνουν θα καταρρεύσει αυτή η γερμανική ευρωπαϊκή Ένωση που έχουμε φάει όλοι στη μάπα τόσα χρόνια, σαν χάρτινος πύργος!
    Αλλά οι Ιταλοί έχουν αναδείξει ηγέτες όπως ο Σαλβίνι, δεν παραδόθηκαν ούτε σύρθηκαν στα τέσσερα γονατιστοί όπως κάναμε εμείς...

    1. avatar Ιταλός σχολιαστής

      Κολοτουμπινι λέγεται ο ηγέτης μας

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει