Η Ιταλία θα διαθέσει 40 δισ. για την αποπληρωμή χρεών

Το συνολικό χρέος προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ξεπερνά τα 80 δισ.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21:32
21/03/2013
Η Ιταλία θα διαθέσει 40 δισ. για την αποπληρωμή χρεών
loading

Η κυβέρνηση της Ιταλίας αποφάσισε να διαθέσει 40 δισ. ευρώ για την πληρωμή των χρεών του ιταλικού δημοσίου προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Το πράσινο φως δόθηκε νωρίτερα από το υπουργικό συμβούλιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Μάριο Μόντι. «Η δυνατότητα αυτή οφείλεται στην διαπίστωση της σταθερότητας της ιταλικής οικονομίας», είπε ο Μόντι.

Τα 20 δισεκατομμύρια θα διατεθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013, και άλλα 20 το επόμενο έτος.

Η απόφαση ελήφθη μετά την δήλωση του Επιτρόπου αρμόδιου για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, καθώς και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αντόνιο Ταγιάνι, ότι σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή χρεών του ιταλικού δημοσίου προς τους επιχειρηματίες, τα ποσό που θα απαιτηθεί μπορεί να μην συμπεριληφθεί στο δημόσιο έλλειμμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, το συνολικό χρέος του ιταλικού κράτους προς επιχειρήσεις της χώρας ξεπερνά τα 80 δισ. ευρώ.

Οι πληρωμές προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις αφορούν κυρίως οφειλές του ιταλικού δημοσίου προς εταιρίες που παράγουν ιατροφαρμακευτικό υλικό καθώς και χρέη των μεγαλύτερων υπουργείων της χώρας.

Παράλληλα, θα διευκολυνθεί και η καταβολή μέρους των οφειλών της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως έχει ζητήσει κατ' επανάληψη η Ένωση Ιταλικών Δήμων Anci.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει