Καθώς η Κύπρος βρέθηκε στο κέντρο των εξελίξεων, ιδιαίτερα μετά το «όχι» της Κυπριακής Βουλής στο «κούρεμα» των καταθέσεων, διεθνείς και εγχώριοι κύκλοι κάνουν λόγο για μια χώρα η οποία αποτελεί το «απόλυτο πλυντήριο χρήματος».

Σύμφωνα με τους σχετικούς δείκτες, όμως, η Κύπρος δεν έχει καμία πρωτιά όσον αφορά τους κινδύνους που έχει μία χώρα όσον αφορά το ξέπλυμα χρήματος και όλα αυτά που αναφέρονται δεν έχουν κανένα απολύτως στήριγμα. Μάλιστα, η κραταιά και «υγιής» Γερμανία βρίσκεται υψηλότερα στους δείκτες αυτούς. Η βαθμολογία του ελβετικού Ινστιτούτου Διακυβέρνησης της Βασιλείας, ο επωνομαζόμενος ως δείκτης AML, κυμαίνεται από 0 (χαμηλού κινδύνου) έως 10 (υψηλού κινδύνου) και παρουσιάζει το επίπεδο του κινδύνου μιας χώρας σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα χρημάτων / χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, αλλά και των δημοσιονομικών κανονισμών, τη δημόσια διαφάνεια , τη διαφθορά και το κράτος δικαίου.

Όπως προκύπτει λοιπόν από το σχετικό πίνακα, η Κύπρος λαμβάνει βαθμολογία 4,93 και κατατάσσεται στην 114η θέση, ενώ η Γερμανία 5,8 και βρίσκεται στην 68η θέση. Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα υψηλότερα με 6,78, στην 29η θέση.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr