Υπουργείο Οκονομίας: Η Ελλάδα είναι πρώτη σε απορρόφηση του Σχεδίου Γιούνκερ

Η χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί για την Ελλάδα είναι της τάξης των 2,716 δισ. ευρώ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21:24
23/06/2019
Υπουργείο Οκονομίας: Η Ελλάδα είναι πρώτη σε απορρόφηση του Σχεδίου Γιούνκερ
2
loading

«Η Ελλάδα διατηρεί την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χρηματοδότηση - ως ποσοστό του ΑΕΠ -, στην κατάταξη του Σχεδίου Γιούνκερ», επισημαίνει σε σχόλιο του το υπουργείο Οικονομίας επικαλούμενο στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, η χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί για την Ελλάδα είναι της τάξης των 2,716 δισ. ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαικής Επιτροπής, θα ενεργοποιήσουν κεφάλαια ύψους 11,531 δις ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Οικονομίας σημειώνει πως «το φαινόμενο αυτό δεν είναι συγκυριακό, αλλά αντίθετα η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια είναι η χώρα που διατηρείται πρώτη σε απορρόφηση του Σχεδίου Γιούνκερ».

Πρόκειται, όπως υπογραμμίζει περαιτέρω, για ένα «επιμέρους στοιχείο που αντανακλά τις δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων και το ενδιαφέρον των επενδυτών για την ελληνική οικονομία, κάτι που δεν ήταν καθόλου δεδομένο τα προηγούμενα χρόνια».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ρουφήχτρα

    έχει πόλους ρουφήχτρες γι αυτο.

  2. avatar Πάλι ψέματα λένε οι συριζαιοι

    Το πακετο- προγραμμα- βοήθεια Γιούνκερ αναφέρεται σε 35 δις .
    Το πρόγραμμα ισχύει από αρχές 2015 έως 2020 που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη θέσεων και μεταρρυθμίσεων....από τα 35 δις κατάφεραμε να πάρουμε μόνο 2,7 δις....μας δουλεύουν οι συριζαιοι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει