Η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος επίτροπος για την Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα Αντόνιο Ταγιάνι, κατά την ομιλία του σε συνέδριο για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας

«Χρειαζόμαστε πραγματική οικονομία περισσότερη εσωτερική αγορά, βιομηχανία, χρειαζόμαστε πολύ περισσότερους ΜμΕ», σημείωσε ο κ. Ταγιάνι, προσθέτοντας ότι «χωρίς ανάπτυξη, είναι αδύνατο να νικήσει κανείς την κρίση».

και υπογράμμισε και αυτός από την πλευρά του, ότι οι πολίτες έχουν κάνει πολλές θυσίες και θα μείνουν άχρηστες εάν δεν συνδυάσουμε το Ecofin με ένα συμβούλιο ανταγωνιστικότητας για να υιοθετηθούν αποφάσεις με την μικροοικονομία.

Ακόμη, με τη φράση ότι αν δεν υπήρχε Ελλάδα θα ήμασταν βάρβαροι ή ειδωλολάτρες, ο κ. Ταγιάνι, εξέφρασε την στήριξή του και την αισιοδοξία του για το ότι η χώρα μας ξεπερνά την κρίση.

O Ιταλός αντιπρόεδρος έκλεισε την ομιλία του αναφωνώντας «Ζήτω η Ελλάς» και επανέλαβε τρεις φορές τη φράση «είμαστε όλοι Έλληνες».