Ο φετινός στόχος για την άντληση 2,5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις θα επιτευχθεί εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γ. Εμίρης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Les Echos, εκτίμησε ότι οι προσφορές για ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ θα είναι ισχυρές.

Παράλληλα δήλωσε ότι θα πωληθεί έκταση στη Ρόδο αλλά και περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό. Στο β΄ εξάμηνο του 2013 θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ, της ΕΥΔΑΠ αλλά και της ΔΕΗ, ενώ όπως ανέφερε, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την πώληση του ΟΔΙΕ αλλά και της ΕΥΑΘ.

Ο κ. Εμίρης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει για τις αποκρατικοποιήσεις οι κινέζικες εταιρείες, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

«Στόχος μας δεν είναι μόνο να πουλήσουμε για να αντλήσουμε χρήματα, αλλά και για να στηρίξουμε τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.

«Το 2013-2014 όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης όλων των περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, η χώρα θα είναι ριζικά αλλαγμένη και πολύ πιο ανταγωνιστική. Προσελκύοντας νέους επενδυτές, εισάγουμε το know how και υποσχέσεις για ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Όπως τόνισε, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος τρόπος για να προσελκύσει η Ελλάδα ξένους επενδυτές, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας. Με αυτό τον τρόπο, η χώρα θα είναι σε θέση να αποφύγει επιπλέον μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής.