Τη βούληση να εξασφαλιστεί από την Ε.Ε. μια αναβολή του στόχου επαναφοράς του δημοσιονομικού ελλείμματος της Γαλλίας στο 3% του ΑΕΠ, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Πιερ Μοσκοβισί, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη θα είναι ανώτερη του 0,1% που προέβλεψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2013.

«Υπάρχουν οι συνθήκες για να εξεταστεί μια αναβολή του στόχου του ελλείμματος το 2013», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη δημοσίευση των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι η αναβολή αυτή θα εφαρμοστεί μόνον έπειτα από συνομιλίες και με τη σύμφωνη γνώμη των ευρωπαίων εταίρων της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, το γαλλικό δημοσιονομικό έλλειμμα θα ανέρχεται σε 3,7% του ΑΕΠ το 2013.

Ο Μοσκοβισί επανέλαβε ότι δεν θέλει «να προστεθεί η λιτότητα στην ύφεση» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να «ετοιμάσει έναν διορθωτικό προϋπολογισμό» για να προσπαθήσει να διατηρήσει με κάθε τίμημα τον στόχο μείωσης του ελλείμματος στο 3%.

Δεσμεύτηκε, παράλληλα, ότι η Γαλλία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την ανάταξη των δημοσιονομικών της, προκειμένου να επιτύχει την διαρθρωτική ισοσκέλιση του προϋπολογισμού της το 2017.