120 δόσεις: Πότε θα λειτουργήσει η πλατφόρμα

Προσπάθεια για αύξηση των δόσεων σε 24 για τα νομικά πρόσωπα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:16
14/05/2019
120 δόσεις: Πότε θα λειτουργήσει η πλατφόρμα
1
loading

Άμεσα θα λειτουργήσει, μετά την ψήφισή της, η ρύθμιση των 120 δόσεων, καθώς η πλατφόρμα είναι έτοιμη, όπως είπε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο ίδιος σημείωσε ότι έχει λυθεί το θέμα της έγκρισης από τους θεσμούς και διαβεβαίωσε ότι γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν οι δόσεις αποπληρωμής -ίσως να φτάσουν τις 24- για τα νομικά πρόσωπα.

Για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, ο ειδικός γραμματέας ανέφερε ότι έχουν ενταχθεί 7.000 οφειλέτες και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους 2.000, ενώ, για όσους οφείλουν έως 20.000 ευρώ και για τους οποίους δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα, υποστήριξε ότι είναι καλύτερο να υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Μιλώντας για το ύψος του ιδιωτικού χρέους το οποίο σήμερα εκτιμάται σε περίπου 300 δισ. ευρώ, ο κ. Κουρμούσης ανέφερε ότι μεγάλο μέρος του είναι πλασματικό καθώς αφορά πολύ παλιές οφειλές, για τις οποίες ο πρόεδρος του επιμελητηρίου εκτίμησε ότι δεν μπορούν να εισπραχθούν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι από τα 4 εκατ. οφειλέτες τα 3,5 εκατ. οφείλουν έως 5.000 ευρώ και τόνισε την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας ως το πλέον καταλληλότερο μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης. Η πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα ανοίξει στα τέλη του επόμενου μήνα, όπως ενημέρωσε ο κ. Κουρμούσης.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την συζήτηση που διεξήχθη στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής για τις 120 δόσεις και την παρέμβαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τη βελτίωση της ρύθμισης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar MAKEΔΟΝΑΣ

    Τόσο η 13η όσο και η 14η σύνταξη που δίνονταν στους συνταξιούχους μέχρι το 2012 δεν είχαν κράτηση καθόλου υπέρ υγειιον. περίθαλψης, είχαν κράτηση μόνιο για φόρο. Αυτό ας το λάβει υπόψη της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διότι είναι που είναι κουτσουρουμένιο το ποσό που θα δώσει, ας μην κάνει τουλάχιστον κράτηση για περίθαλψη, συμμορφούμενη προς τις κρατήσεις του 2012

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει