«Η αποδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία ζητούν οι ενισχυμένες δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού, θα είχε καταστροφικές συνέπειες για όλους», σημείωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στο διοικητικό συμβούλιο του επιμελητηρίου στο οποίο παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Λ. Βαρουξής, Κ. Δέρβος, Β. Λαζαράκου και Μ. Τριανταφυλλοπούλου.

«Θεωρώ ότι στα πεδία της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, της καταπολέμησης της ανεργίας, της καλλιέργειας νέων δεξιοτήτων, της ενίσχυσης της νεανικής και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η προσπάθεια να δώσουμε νέα πνοή στην ευρωπαϊκή οικονομία. Να δημιουργήσουμε προοπτικές και ευκαιρίες, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους. Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στην αξία της ευρωπαϊκής συνεργασίας, ως όχημα για την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών» είπε ο ίδιος.

Δεν πρέπει να αφήσουμε το φόβο, την ανασφάλεια και την απογοήτευση να κυριαρχήσουν, συνέχισε ο κ. Μίχαλος. «Δεν πρέπει – κυρίως – να «χαρίσουμε» τη νέα γενιά της Ευρώπης στις δυνάμεις του λαϊκισμού, της απομόνωσης».

«Οι εκλογές αυτές θα είναι καθοριστικές για να αποφασίσουμε ποια Ευρώπη θέλουμε πραγματικά» είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και συνέχισε: «Θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα λειτουργεί με κοινό όραμα, με συνοχή, με αποφασιστικότητα. Που θα προτάσσει τις αρχές της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της συμμετοχής στη λήψης αποφάσεων. Μια Ευρώπη με ανταγωνιστική οικονομία, η οποία θα μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί στον παγκόσμιο στίβο… Στα επόμενα χρόνια, θα χρειαστούμε μια ενιαία αγορά που να στηρίζει μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Μια αγορά που θα δημιουργεί ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και θα συμβάλλει στην ευημερία των πολιτών. Θα χρειαστούμε γενναίες ευρωπαϊκές πολιτικές, για την ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων… και θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τη σημαντική δυστοκία της Ευρώπης στη δημιουργία καινοτόμων, ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων.

Για να σταματήσει η Ευρώπη να χάνει κάθε χρόνο χιλιάδες ταλαντούχους ανθρώπους, που επιλέγουν τη Silicon Valley και τα οικοσυστήματα άλλων χωρών, για να εφαρμόσουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες».