Ουραγός η Ελλάδα στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας

Ποια χώρα κατατάσσεται πρώτη


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
15:04
18/03/2019
Ουραγός η Ελλάδα στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας
2
loading

Στο 0,4% διαμορφώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2018 ο δείκτης διαθέσιμων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην τελευταία θέση στην ΕΕ.

Ο δείκτης ήταν στο 0,7% το προηγούμενο τρίμηνο και στο 0,1% το ίδιο τρίμηνο του 2017.

Ακολουθούν η Βουλγαρία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία (0,9%), όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το ποσοστό της Ελλάδας είναι πολύ μακριά από τον μέσο όρο της ΕΕ και της Ευρωζώνης, που διαμορφώθηκε στο 2,3% το τελευταίο τρίμηνο το 2018, σε σχέση με 2,2% και 2,1% αντίστοιχα το προηγούμενο τρίμηνο και 2% ένα χρόνο πριν. Το μεγαλύτερο ποσοστό διαθέσιμων θέσεων εργασίας καταγράφηκε στην Τσεχία (6%), ενώ ακολουθούν το Βέλγιο και η Γερμανία (3,4%).

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ποσοστό διαθέσιμων θέσεων εργασίας το τέταρτο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκε σε είκοσι κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερό στο Βέλγιο, την Κύπρο, τη Φινλανδία και τη Σουηδία, αλλά έπεσε στην Εσθονία, την Ιρλανδία και την Κροατία (- 0,1%) και στη Λιθουανία (-0,2%). Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Τσεχία (+1,6%), στην Αυστρία (+0,8%), στη Μάλτα (+0,7%) και στη Γερμανία (+0,6%).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΕΠΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

    ΟΡΘΙΟ ?? ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑΖΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΠΟΔΟΠΑΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ,ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΣΙΓΑ,ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΝ!!!

  2. avatar 2015 Ε πόσο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα αν ψηφίσουμε ΣΑΝΕΛ

    Πρώτη φορά αριστερά....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει