Η Airbnb εκτοξεύει τα ενοίκια στην Αθήνα

Σε τουρίστες διατέθηκαν πέρυσι 12.000 διαμερίσματα - Τι αναφέρουν παατηρητές της αγοράς


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13:52
15/03/2019
Η Airbnb εκτοξεύει τα ενοίκια στην Αθήνα
2
loading

Οι στεγαστικές επιχειρήσεις άρχισαν εκ νέου να ανεβαίνουν στην Ελλάδα, μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης κατά την οποία οι τιμές των ακινήτων σε πόλεις όπως η Αθήνα, ο Πειραιάς ή η Θεσσαλονίκη είχαν υποχωρήσει κατά μέσο όρο κατά 42%, γράφει η γερμανική Stuttgarter-zeitung.

H γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Τράπεζας της Ελλάδος, οι τιμές των κατοικιών στην Αθήνα αυξήθηκαν πέρυσι κατά μέσο όρο 4,2%. Τα ενοίκια αυξάνονται ακόμη πιο γρήγορα από τις τιμές αγοράς ακινήτων - μόνο στην Αθήνα πέρυσι αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 17%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της πλατφόρμας ενοικιάσεων – πωλήσεων «Σπιτόγατος».

Σε μοντέρνες περιοχές της πόλης, τα ενοίκια το 2018 αυξήθηκαν έως και 35%, αναφέρουν οι παρατηρητές της αγοράς, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ. Οι αυξήσεις των τιμών είναι αποτέλεσμα της προώθησης ακινήτων από πλατφόρμες, όπως η Airbnb, η Home Away και η Booking.com.

Η Ελλάδα γνώρισε μια άνευ προηγουμένου άνθηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια και ο αριθμός των τουριστών έχει διπλασιαστεί από το 2008. Όλο και περισσότεροι επισκέπτες δεν κάνουν κράτηση καταλυμάτων τους μέσω τουριστικών πρακτόρων, αλλά μέσω πλατφόρμας όπως η Airbnb.

Ο αριθμός των διαμερισμάτων που προσφέρονται στους τουρίστες μόνο της Αθήνας έχει υπερδιπλασιαστεί από 2.500 το 2016 σε 5.200 το χρόνο αργότερα.

Το 2018, ο αριθμός αυτός υπερδιπλασιάστηκε και πάλι σε περίπου 12.000. Σύμφωνα με μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας Grand Thornton, υπάρχουν σήμερα περίπου 70.000 διαμερίσματα που προσφέρονται σε όλη την Ελλάδα μέσω αυτών των πλατφορμών. Ο τομέας έχει πραγματοποιήσει 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ πέρυσι, σύμφωνα με τον Grand Thornton.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Χαχα

  Και έτσι οι μη έχοντες ελληνες θα καταλήξουν άστεγοι στην χώρα τους.!! Άντε να νοικιάσεις σπίτι με 400 € μισθό. Ακομη δε χειρότερο να δημιουργήσεις οικογένεια .
  Μετα σου λεει υπαρχει υπογενητικοτητα , και αναπλήρωση πληθυσμού.

  1. avatar Περαστικός.

   Ο ρωμιός ο ελληνόφωνος έχει ήδη τελειώσει αγαπητέ μου μέσα
   απο την ίδια του μικρότητα , καιρό τώρα. Και θα συνεχίζεται
   το αποτελείωμά του όσο θα επιλέγει κυβερνήσεις με το ''εγώ''
   και όχι το ''εμείς'' που σημαίνει ''δεν ψηφίζω κανέναν''.
   Ούτως ή άλλως άλλοι μας κάνουν κουμάντο με τους ''δικούς'
   μας να παριστάνουν ότι το κάνουν αυτοί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει