Επικρίσεις ότι οι κρίσεις Διευθυντών-Υποδιευθυντών-Τμηματαρχών που έγιναν χθες από τον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη, επαναφέρουν πρακτικές και λογικές «Μαυρογιαλούρου» της μετα- πολεμικής εποχής εκφράζει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως η «παράδοση» προηγούμενων κυβερνήσεων επαναλαμβάνεται και η αξιοκρατία, η εντιμότητα, η εργατικότητα, έχουν αντικατασταθεί από την διαπλοκή, το παρασκήνιο, τις πολιτικές παρεμβάσεις και τις εξωθεσμικές λειτουργίες.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ομοσπονδία των εφοριακών είναι ψέμα του κ. Μαυραγάνη (που κρύβεται πίσω από διαρροές σε ΜΜΕ) ότι οι κρίσεις έγιναν επειδή δεν επιτεύχθηκαν «στόχοι» και δεν έγιναν έλεγχοι. «Τον καλούμε αν τολμά να δημοσιοποιήσει όλα τα στοιχεία (στα οποία βασίστηκαν οι κρίσεις), για να αποκαλυφθεί ποιος λέει την αλήθεια», σημειώνεται.

Σημειώνεται δε πωσ είναι προκλητικό, σε μια περίοδο που οι φορολογικές υπηρεσίες δέχονται πρωτοφανή κοινωνική πίεση και πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα δυσβάστακτο φορολογικό βάρος, κάποιοι να επιλέγουν στελέχη, χωρίς μετρήσιμα ενιαία διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια.

«Καλούμε την Δικαιοσύνη να παρέμβει και να ερευνήσει το όλο θέμα και αν τηρήθηκαν το Σύνταγμα, οι Νόμοι και κυρίως, αν οι αποφάσεις τους, εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον ή το ιδιωτικό συμφέρον κάποιων. Στην κατεύθυνση αυτή θα αναλάβουμε άμεσα σχετική πρωτοβουλία. Καλούμε τα κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, να μην κρυφτούν πίσω από προφάσεις και να εξαντλήσουν κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία και κάθε πολιτική πίεση, για να διασφαλιστεί η αξιοκρατία και διαφάνεια στις φορολογικές υπηρεσίες, απαιτώντας να κατατεθούν στην Βουλή όλα τα σχετικά στοιχεία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.