Η Γερουσία του Μεξικού ενέκρινε χθες το νομοσχέδιο μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, που θεωρείται η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στην αγορά εργασίας της χώρας, τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

Το νομοσχέδιο περιέχει μια σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένων και των αλλαγών που θα καταστήσουν ευκολότερη για τις επιχειρήσεις την αγορά εργασίας. Με το νομοσχέδιο οι επιχειρήσεις διευκολύνονται να προσλαμβάνουν και να απολύουν εργαζόμενους ευκολότερα ενώ μειώνει τις εργατικές εισφορές.

Ωστόσο, αν και το νομοσχέδιο θεωρήθηκε ευρύτατο, ψηφίστηκε αποδυναμωμένο, καθώς τμήματά του που επιδίωκαν να κάνουν πιο διαφανή το ρόλο των συνδικάτων, κόπηκαν.

Η έγκριση του νομοσχεδίου έρχεται μετά από παρατεταμένη διαμάχη μεταξύ του κόμματος της Εθνικής Δράσης του απερχόμενου προέδρου, Φελίπε Καλντερόν και του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) του εκλεγμένου προέδρου Ενρίκε Πένα Νιέτο, το οποίο παραδοσιακά στηρίζουν οι σκληροπυρηνικές συνδικαλιστικές ενώσεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.