Το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους απορρίπτει ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU, Φόλκερ Κάουντερ, ζητώντας να συνεχιστούν οι πιέσεις προς την Ελλάδα.

Εκφράζει, ωστόσο, την πεποίθηση ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη», κάνοντας λόγο για την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα προβλήματα η ελληνική κυβέρνηση.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», ο κ. Κάουντερ τονίζει ότι «οι Έλληνες πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους» και τάσσεται υπέρ άσκησης περαιτέρω πιέσεων «προς το συμφέρον της ίδιας της Ελλάδας», όπως χαρακτηριστικά λέει.

Ο επικεφαλής ου CDU κάνει ειδική αναφορά στην απουσία αποτελεσματικού φορολογικού μηχανισμού στην Ελλάδα, αλλά και στην ανάγκη να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις. «Δεν επιτυγχάνουμε τίποτα δίνοντας διαρκώς περισσότερα χρήματα, χωρίς την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων», υπογραμμίζει.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο γερμανός πολιτικός υποστηρίζει ότι «ένα νέο “κούρεμα” θα υπονόμευε εκ νέου την αξιοπιστία του ευρώ».