Την έγκριση ενός τρίτου πακέτου στήριξης, το οποίο μάλιστα δεν θα είναι το τελευταίο, θεωρεί ως πιθανότερο σενάριο για την Ελλάδα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Jorg Kramer.

Ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους έχει αποκλειστεί, ενώ όλα δείχνουν ότι οι διεθνείς δανειστές δεν θα ρισκάρουν ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ο, επικεφαλής οικονομολόγος της Jorg Kramer Commerzbank. Σε συνέντευξή του προς την ελληνική σύνταξη της Deutsche Welle διευκρίνισε ότι «κανονικά δεν θα έπρεπε η ΕΕ και το ΔΝΤ να εγκρίνουν την εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα καθώς η τελευταία δεν εκπληρώνει τους όρους που της έχουν τεθεί.

Ωστόσο, οι διεθνείς δανειστές δεν θέλουν να ρισκάρουν μια μη ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι η επικρατέστερη εκδοχή είναι αυτή ενός τρίτου πακέτου στήριξης της Ελλάδας και πιστεύω ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο».

Ένας από τους παράγοντες που συνηγορούν υπέρ της έγκρισης ενός νέους πακέτου είναι οι εκλογές στη Γερμανία. Και όπως λέει ο Kramer: «Η γερμανική στάση χαλάρωσε το προηγούμενο διάστημα έναντι της Ελλάδας. Σε έναν χρόνο έχουμε εκλογές στη Γερμανία και χωρίς ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα, η κυβέρνηση θα έπρεπε να εξηγήσει στους ψηφοφόρους πώς και γιατί χάθηκαν τα χρήματα από τα προηγούμενα δάνεια. Και επειδή ακριβώς αυτό θέλει να αποφύγει το Βερολίνο προτιμά τη λύση ενός τρίτου πακέτου».