Να αναληφθούν κυβερνητικές πρωτοβουλίες, για την αντιστάθμιση των επιδομάτων ανεργίας με επιδότηση της εργασίας, μέσω της χρηματοδότησης των εργοδοτικών εισφορών, ζήτησε από την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Νικόλαος Πέντζος.

Στη διάρκεια συνάντησης στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πέντζος διαβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις-μέλη του ΣΒΒΕ δεν αμφισβήτησαν ποτέ -και πολύ περισσότερο σήμερα- το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, αλλά αντίθετα κατανοούν ότι «ο δρόμος της συνεννόησης με τους εργαζόμενους είναι αυτός, που μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο, λόγω κρίσης».

Υποστήριξε ότι ζητούμενο για όλες τις επιχειρήσεις με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα είναι η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Ζήτησε ακόμη από την υπουργό να μην επιβληθούν άλλοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι (π.χ., η υπό συζήτηση αύξηση του ΦΠΑ) και πρότεινε να δημοσιοποιηθούν από την κυβέρνηση, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δράσεις προστασίας των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Τόνισε πως, σε ό,τι αφορά γενικότερα τα εργασιακά θέματα, ο ΣΒΒΕ προτείνει – μεταξύ άλλων – τα εξής: πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας, μείωση του κόστους λειτουργίας των ασφαλιστικών οργανισμών και περιορισμό των γραφειοκρατικών διαδικασιών, στις οποίες υποβάλλονται σήμερα οι επιχειρήσεις για τη διαχείριση των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων.