Η ουσιαστική συζήτηση επί του πακέτου μέτρων θα γίνει σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε ύστερα από συζήτηση δυόμισι ωρών σε σύσκεψη των ηγετών των κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προέβη σε ενημέρωση επί των μέτρων του πακέτου και απάντησε σε ερωτήσεις των αρχηγών των κομμάτων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο το πακέτο μέτρων όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα, την ανάπτυξη και τις διαρθρωτικές αλλαγές στα υπουργεία. Τα τρία έγγραφα θα παρουσιαστούν στους αρχηγούς των κομμάτων στις 15 Οκτωβρίου.

Τα κόμματα θα έχουν, επίσης, περαιτέρω επαφές με το υπουργείο Οικονομικών για να πάρουν απαντήσεις σε απορίες που έχουν και θα τοποθετηθούν επί του συνόλου των μέτρων στη σύσκεψη της μεθεπόμενης Δευτέρας.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι εκ των πραγμάτων υπάρχει ένας οδικός χάρτης ενεργειών που περιλαμβάνει το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους και οριστική λήψη απόφασης από την κυβέρνηση μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, ώστε το πακέτο να συζητηθεί με την τρόικα και ενδεχομένως το θέμα να τεθεί στη σύνοδο του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου για λήψη απόφασης.

Οι αρχηγοί των κομμάτων, σε δηλώσεις τους μετά τη σύσκεψη, διατύπωσαν τη θέση ότι θα ήταν πιο πρόσφορο αν το πακέτο ήταν ολοκληρωμένο, ώστε να γίνει σφαιρική συζήτηση επί του συνόλου των μέτρων και ιδιαίτερα αυτών που αφορούν στον τραπεζικό τομέα, στην ανάπτυξη και στις διαρθρωτικές αλλαγές.