Την πρόβλεψη ότι το εθνικό εισόδημα της Αυστραλίας θα μειωθεί στους επόμενους 18 μήνες, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, έκανε ο οικονομολόγος Κρις Κάτον του BT Financial Group. Τη θέση αυτή ασπάζεται και η οικονομική εφημερίδα The Australian Financial Review, στην τριμηνιαία ανάλυση των οικονομικών στοιχείων της χώρας.

Από την έρευνα προκύπτει πως ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Κίνας πέφτει και αυτό θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην αυστραλιανή οικονομία. Οι περισσότερες εξαγωγές της Αυστραλίας, σημειώνει το ΑΜΠΕ, πάνε στην Κίνα. Οι οικονομικοί οίκοι, δήλωσαν στην Australian Financial Review πως προβλέπουν επιδείνωση της αυστραλιανής οικονομίας και αυτό, όπως λένε, θα υποχρεώσει την Αποθεματική Τράπεζα να προβεί σε μείωση των επιτοκίων της.

Σύμφωνα με την RD Securities-Melbourne Institute Monthly Inflation Gauge, που κάθε μήνα καταγράφει το κόστος ζωής, τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,2% και σε ετήσια βάση τρέχει με 2,4%. Αυτό, όπως υποστηρίζουν, δίνει την δυνατότητα στην Αποθεματική Τράπεζα να προβεί σε μείωση των επιτοκίων.

Εξάλλου, άλλα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα δείχνουν μικρή μείωση της παραγωγικότητας στην Αυστραλία τον περασμένο μήνα. Μείωση εμφανίζουν σχεδόν όλοι οι βιομηχανικοί κλάδοι της χώρας.