«Αν δεν μειώσουμε τους φόρους δεν πρόκειται να βγούμε από την οικονομική ύφεση», τόνισε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εκφράζοντας την άποψη ότι «οι κανόνες του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας παρεμποδίζουν την ανάπτυξη».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ιλ Τζορνάλε», ιδιοκτησίας του ομίλου του, ο Μπερλουσκόνι υποσχέθηκε ότι αν κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, η παράταξή του «θα καταργήσει τον φόρο ακίνητης περιουσίας σε ότι αφορά το σπίτι που χρησιμοποιείται για ιδιοκατοίκηση», ωστόσο, δεν θέλησε να σχολιάσει για το εάν θα είναι και πάλι ο υποψήφιος πρωθυπουργός της συντηρητικής παράταξης.

Αναφερόμενος στη Γερμανία, ο «Καβαλιέρε» τόνισε ότι «δεν επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να τυπώνει νόμισμα», χαρακτηρίζοντάς την ως έναν «ογκόλιθο που βαραίνει αρνητικά, με τραγικό τρόπο».

«Η αλαζονεία του Νικολά Σαρκοζί υπερισχύει της εξυπνάδας, αλλά οι Γάλλοι τον τιμώρησαν», σημείωσε ακόμη ο Μπερλουσκόνι, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ο ρόλος του Μάριο Ντράγκι είναι «καθοριστικός» για την υπεράσπιση του ευρώ.

Σημειώνεται, τέλος, πως σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο «Λαός της Ελευθερίας», το κόμμα που ίδρυσε ο «Καβαλιέρε», δεν ξεπερνά στην πρόθεση ψήφου το 18%.