Ψαλιδίζονται οι φοροαπαλλαγές κοινωνικού χαρακτήρα

Στα 229 εκατ. ευρώ το ποσό των εσόδων από τις περικοπές τη διετία 2013 - 2014


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
8:11
01/09/2012
Ψαλιδίζονται οι φοροαπαλλαγές κοινωνικού χαρακτήρα
2
loading

Σε περικοπές και καταργήσεις δεκάδων φορολογικών απαλλαγών που ισχύουν σήμερα για αναπήρους, τριτέκνους, πολυτέκνους, χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους σκοπεύουν να προχωρήσουν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η τρόικα.

Τα σχέδια, όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος,, προβλέπουν την επιβολή φόρου εισοδήματος σε όλα τα επιδόματα και τις συντάξεις των αναπήρων, των τρίτεκνων και των πολυτέκνων, στο επίδομα ανεργίας και στο ΕΚΑΣ.

Προβλέπουν επίσης την κατάργηση ή τη μείωση του πρόσθετου αφορολογήτου ορίου των 2.000 ευρώ που ισχύει για τους αναπήρους, την περικοπή ή την κατάργηση των απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τέλη ταξινόμησης και τα τεκμήρια, οι οποίες ισχύουν για τους αναπήρους, τους τριτέκνους, τους πολυτέκνους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και την εξάλειψη του προσαυξημένου στις 9.000 ευρώ αφορολογήτου ορίου που ισχύει για νέους έως 30 ετών, συνταξιούχους άνω των 65 ετών και άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Το συνολικό ποσό των εσόδων που προβλέπεται να εξασφαλιστεί τη διετία 2013 -2014 από τις περικοπές και τις καταργήσεις των φοροαπαλλαγών κοινωνικού χαρακτήρα φτάνει τα 229 εκατ. ευρώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar stelios

    μπραβο. ετσι πρεπει. να πληρωσουν αναπηροι νεοι και τριτεκνοι.229 εκατ. ευρώ τους δινουμε. και ετσι ξεχρεωνουμε το 0,02 τοις χιλιοις του χρεους

  2. avatar therapeutis

    αποφάσισαν να μοιράσουν κουπόνια για αγορά βαζελίνης και συναφών λιπαντικών, και ειδικά καρεκλιδια για γονατοαγκωνιααια θέση με συνταγή θεωρημένη από τον οικείο έφορα και μηδενική συμετοχη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει