Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του θα επαγρυπνούν για τις αντιδράσεις των αγορών στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για τη συγκράτηση της κρίσης του ευρώ.

«Αν διαπιστώνω ότι η απόφαση της ΕΚΤ είναι σημαντική, είναι επειδή έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που αποφασίσαμε στα τέλη Ιουνίου. Επιτρέπει στην ΕΚΤ να παρεμβαίνει όταν υπάρχει ανάγκη», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ στους δημοσιογράφους, πριν από την επιβίβασή του στο τρένο για για τις διακοπές του στο Φρούριο Μπεγκανσόν, μια κρατική ιδιοκτησία στις ακτές της Μεσογείου.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν ανακοίνωσε σήμερα συγκεκριμένα μέτρα για την καταπολέμηση της κρίσης που μαστίζει τη ζώνη του ευρώ, παρά τις έντονες προσδοκίες της αγοράς, αλλά δήλωσε ότι είναι έτοιμη να παρέμβει στην αγορά ομολόγων για να περιορίσει τις αναταραχές.

«Θα υπάρξει μια κρίση ακόμη στις αγορές που βρίσκονται σε αναταραχή, θα πρέπει να επαγρυπνώ μαζί με την κυβέρνηση», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους.

«Η περίοδος αυτή, για αυτούς που είναι στην κυβέρνηση και εκείνους που βρίσκονται στην ηγεσία των σημαντικότερων χωρών του κόσμου, δεν είναι μια περίοδος συνηθισμένων διακοπών. Μπορεί να είναι φυσιολογικές διακοπές, αλλά όχι συνηθισμένες», είπε η επικεφαλής της κράτους, ο οποίος διευκρίνισε ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στο Παρίσι, ανά πάσα στιγμή, εάν η κρίση του ευρώ το επέβαλε.