Ο φορολογικός μηχανισμός και η συλλογή φόρων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσεως κ. Χορστ Ράιχενμπαχ και ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας παρουσία του απερχόμενου υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Ζανιά. Στην ίδια συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης και το στέλεχος της Task Force κ. Ζωρζέττα Λάλη.

Ο κ. Ράιχενμπαχ δήλωσε μετά την συνάντηση : «Η μεγάλη πρόκληση για το υπουργείο Οικονομικών είναι η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες για να βελτιωθεί η χρηματοδότηση της οικονομίας. Δεν υπάρχει τεχνική βοήθεια για το πρόβλημα της ρευστότητας».

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών έκαναν λόγο για εποικοδομητική συνάντηση στην οποία εξετάσθηκαν θέματα δημοσιονομικής προσαρμογής και ανάπτυξης και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών κυρίως στο θέμα της συλλογής εσόδων και για τον καλύτερο έλεγχο των δαπανώ της γενικής κυβέρνησης. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αντηλλάγησαν απόψεις για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Τέλος, εξετάστηκαν τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην παροχή τεχνικής βοήθειας από την πλευρά της Task Force για τον έλεγχο των δαπανών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τον έλεγχο της ποιότητας των στοιχείων που στέλνουν οι φορείς της γενικής κυβέρνησης.