Νέο χαμηλό για την ανεργία στις ΗΠΑ το Μάιο του 2018

Το ποσοστό έγραψε ιστορικό χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 ετών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22:40
01/06/2018
Νέο χαμηλό για την ανεργία στις ΗΠΑ το Μάιο του 2018
2
loading

Η αμερικανική οικονομία επιβεβαίωσε εκ νέου τον δυναμισμό της, καθώς τον μήνα Μάιο δημιουργήθηκαν περισσότερες θέσεις εργασίας, σε σύγκριση με το αναμενόμενο, με αποτέλεσμα το ποσοστό της ανεργίας να υποχωρεί στο 3,8%, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 ετών.

Οι νέες θέσεις εργασίας, που δημιουργήθηκαν σε σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας (223.000), είχαν ως αποτέλεσμα το ποσοστό της ανεργίας να μειωθεί κατά 0,1%, προκαλώντας έκπληξη στους αναλυτές. Ανέμεναν ότι το ποσοστό των ανέργων θα παραμείνει σταθερό στο 3,9% και ο αριθμός των νέων προσλήψεων θα αυξηθεί κατά περίπου 190.000.

Ο αριθμός των ανέργων ελαττώθηκε στα 6,1 εκατομμύρια τον Μάιο, σχεδόν 300.000 λιγότεροι σε σχέση με τον Απρίλιο, όμως αυτός ο αριθμός αντικατοπτρίζει επίσης το γεγονός ότι πολλοί πολίτες εγκατέλειψαν τις προσπάθειες να αναζητήσουν εργασία.

Σε διάστημα ενός έτους, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, υπό τη διοίκηση Τραμπ, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 772.000 και το ποσοστό της ανεργίας κατέγραψε πτώση 0,5%.

Το προεδρικό tweet

Σπάζοντας την παράδοση και σχεδόν το εμπάργκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραβίασε το πρωτόκολλο, καθώς υπαινίχθηκε, με tweet που έστειλε πριν από τη δημοσιοποίησή της, ότι η έκθεση για την απασχόληση θα ήταν πολύ καλή.

«Ανυπομονώ να διαβάσω τα στοιχεία για την απασχόληση στις 08.30 σήμερα το πρωί» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στις 07.21 σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter. Αυτοί οι ευαίσθητοι οικονομικοί δείκτες δημοσιοποιούνται πάντα υπό αυστηρό εμπάργκο στις 08.30 ακριβώς, προκειμένου να αποφευχθούν διαρροές και μυστικές συναλλαγές στις αγορές.

Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου έσπευσε να δικαιολογήσει την πρωτοβουλία του προέδρου διαβεβαιώνοντας ότι είναι «ο επικεφαλής διοικητής» και ότι «δεν αποκάλυψε συγκεκριμένα στοιχεία».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Red pill

    Στα social media που μαζεύονται gay πλουσιόπαιδα και φεμινίστριες είναι όπως πάντα εξοργισμένοι με τον Τραμπ. Να \'χαμε και εμείς τα προβλήματά τους.

  2. avatar ΜΑΙΚ 1

    ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΠΟΥΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΓΙΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει