«Ελλάδα σε ελεύθερη πτώση, ο φόβος της ολικής απώλειας των δισεκατομμυρίων των ενισχύσεων από την Ε.Ε. αυξάνεται καθημερινά».

Με αυτή τη φράση αρθρογράφος της Bild, περιγράφει την κατάσταση της χώρας μας, σε ένα ακόμα προκλητικό δημοσίευμα για την Ελλάδα.

Ο τίτλος του άρθρου του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδα είναι ««Έλληνες, τι έχετε κάνει με τα δισεκατομμύρια μας;», με τον Jan Schäfer να προσπαθεί να εξηγήσει στους Γερμανούς πού πήγαν τα λεφτά από την δανειοδότηση της Ελλάδας.

«Από την Άνοιξη του 2010 οι ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών, οι τράπεζες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , έχουν εγκρίνει προς την Ελλάδα δύο πακέτα διάσωσης, με το ποσό των σχεδόν 148 δισ. ευρώ να έχει αντληθεί. Η γερμανική βοήθεια από αυτά τα χρήματα ανέρχεται στα 35 δισ. ευρώ περίπου» υποστηρίζει το άρθρο.

Και συνεχίζει με το πού πήγαν τα λεφτά της διάσωσης:

«Πακέτο Νο1 προς την Ελλάδα (2010 – 2011): 73 δισ. ευρώ σε έξι δόσεις

• Η μερίδα του λέοντος – περίπου 55 δισ. ευρώ – πήγαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σε ιδιωτικές τράπεζες και σε ασφαλιστικές εταιρείες για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών.
• Περίπου 18 δισεκατομμύρια ευρώ εισέρευσαν στον κρατικό προϋπολογισμό. Μεταξύ άλλων, πήγαν στους μισθούς: Σχεδόν ένας στους τέσσερις εργαζόμενους είναι δημόσιος υπάλληλος στην Ελλάδα. Ή [άλλο ποσό πήγε] στις συντάξεις, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι συντάξεις και τα επιδόματα πολυτελείας, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τις ανύπαντρες κόρες των υψηλόβαθμων στρατιωτικών.

Πακέτο Νο2 προς την Ελλάδα (από 2012): Μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευθεί 74,7 δισ. ευρώ

• 30 δισεκατομμύρια πήγαν με τη σειρά τους στις τράπεζες και στους ιδιώτες πιστωτές.
• 5 δισ. ευρώ σε τόκους.
• Με 18 δισεκατομμύρια υποστηρίχθηκαν οι ελληνικές τράπεζες, ενώ άλλα 7 δισεκατομμύρια θα ακολουθήσουν σύντομα τον ίδιο σκοπό.
• Πάνω από 14 δισεκατομμύρια δαπανήθηκαν για την εξόφληση ομολόγων που θα κατατεθούν στην ΕΚΤ.

Το άρθρο συνεχίζει:

«Αλλά δεν είναι μόνο αυτό»

• Οι ιδιώτες πιστωτές (μεταξύ άλλων τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών), παραιτούνται των δικαιωμάτων τους για τα επόμενα χρόνια, ούτως ή άλλως, σε περίπου 100 δισ. ευρώ.

• Από το 1981, όπου η Ελλάδα προσχώρησε στην ΕΕ, έλαβε επιδοτήσεις από τα κοινοτικά κονδύλια της ΕΕ, π.χ. για την κατασκευή οδών, τη γεωργία κ.ά., ύψους 100 δισ. ευρώ και πάνω».